Heerenveen reageert op Feyenoord-klachten: "Eerder optreden"

Heerenveen reageert op Feyenoord-klachten:
20 Maart 2017 14:10
© ProShots

De leiding van sc Heerenveen zegt 'diverse reacties van supporters' te hebben ontvangen naar aanleiding van het thuisduel met Feyenoord (1-2). Een groot aantal supporters van de bezoekende club nam plaats in de thuisvakken en dat resulteerde in provocerend gedrag.

Via de clubwebsite reageert algemeen directeur Luuc Eisenga als volgt: "Onze kernwaarden zijn dat wij een gastvrije en toegankelijke club zijn, waarbij gedrag uiteraard leidend is. Aan die waarden houden we vast, omdat wij van mening zijn dat je voetbal op een respectvolle wijze met elkaar moet kunnen beleven."

Eisenga begrijpt dat hier ook emotie bij komt kijken. "Maar het mag nooit doorslaan zodat het leidt tot een onprettig gevoel in ons stadion. Iedereen, jong en oud, moet op een plezierige wijze van onze wedstrijden kunnen genieten en zich veilig voelen."

Ook concludeert de directeur dat het clubkaartsysteem 'niet waterdicht is'. "We zullen ons daardoor nog sterker moeten richten op het waarborgen van veiligheid en plezier voor onze eigen supporters en eerder moeten optreden tegen ongewenst gedrag."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

3 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan. • FR-Zuid! -1139 20 Mar 2017 om 14:23 Rang: Goddelijk
  Grotere uitvakken misschien? Maar als je dan al plaats neemt op de thuisvakken, snap ik dat je juicht als Feyenoord scoort en dat kan als 'provocerend' gezien worden en dat vind ikzelf wel best, als men maar niet daar expres naartoe gaat om ruzie te zoeken, alleen is die grens vaak wel erg dun.
 • Snakebite +788 20 Mar 2017 om 14:31 Rang: Vice-aanvoerder
  Ik snap dat gezeur over supporters door elkaar heen sowieso niet.
  Natuurlijk kan dat bij sommige clubs onderling niet, maar bij een hoop clubs moet dat toch helemaal geen probleem zijn als mensen zich een beetje gedragen.

  Als je het al provocerend vind als supporters van andere clubs juichen of hun team aanmoedigen ligt dat eerder aan jezelf dan aan hun.
  Zo lang mensen zich normaal gedragen zie ik het probleem niet.
  Uiteraard moet je bij harde kernen uit de buurt blijven, maar in de rest van het stadion moet het gewoon kunnen.

  Tijdens de JC schaal dit jaar liepen Feyenoord en psv supporters ook door elkaar, en bij de bekerfinale vorig seizoen liepen ik en meerdere Feyenoord supporters ook gewoon met Utrecht supporters richting stadion omdat hun bussen daar uit en ingeladen werden.

  Al dat gestress om mensen uit elkaar te houden terwijl de meeste prima goed met elkaar kunnen omgaan.
  Bij rugby drinken ze toch ook onderling een biertje in de pub vooraf en lopen ze door elkaar naar het stadion?
 • nilliz +1442 20 Mar 2017 om 15:16 Rang: Wereldkampioen
  Feyenoord-klachten?Het waren voornamelijk Heerenveen-klachten. Wat me sowieso opvalt is het aantal Ajax-topics op deze site.Gisteren na het verlies van Ajax een hele rits terwijl het over Feyenoord stil bleef.Als dit een site met een hoog Ajax gehalte is dan is dat prima..maar zeg dat dan gewoon,dan ga ik elders kijken.Sjaak Swart is hoofdredacteur bij SN?