Rust in Heerenveen: "Geen enkele keer ondersteboven gespeeld"

Rust in Heerenveen:
17 Februari 2017 19:33
© ProShots

Na de winterstop behaalde sc Heerenveen pas één competitiezege en werd de ploeg uitgeschakeld in het bekertoernooi. Er is duidelijk sprake van een dip, maar trainer Jurgen Streppel vindt de ontwikkeling niet zorgwekkend.

"We zijn geen enkele keer ondersteboven gespeeld", benadrukt Streppel op het digitale thuis van de club. "Je hebt wel fases dat het mee of tegenzit. Het is wel lekker als je er af en toe een balletje inschiet. Volgens mij speelt geen enkele speler die scoort slecht. Een goal geeft een boost aan spelers en de ploeg."

Op bezoek bij FC Twente ontbreken Jeremiah St. Juste, Lucas Bijker en Wout Faes door schorsingen. Bovendien ontbreekt Shay Facey als vierde verdediger en is aanvoerder Stijn Schaars voor lange tijd uitgeschakeld. De trainer blijft er kalm onder. "Als je niet veel puzzelstukjes hebt wordt het ook weer makkelijker."

In eigen huis won sc Heerenveen met 3-1 van de Tukkers. "Maar ik vind wel dat zij de laatste maanden niet alleen resultaat halen, maar ook goed spelen. Het is een ploeg die gedurfd speelt en wil aanvallen, dat is ook de manier die wij ambiëren", aldus Streppel.

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.