PEC Zwolle wil na gloednieuws kunstgrasveld een hybride-veld

PEC Zwolle wil na gloednieuws kunstgrasveld een hybride-veld
17 Februari 2017 15:08
© ProShots

PEC Zwolle neemt komende zomer afscheid van de huidige kunstgrasmat. De ploeg heeft daar dan vijf jaar lang op gespeeld en dus is het tijd voor een nieuwe. De club schakelt over naar 'het meest moderne kunstgrasveld dat momenteel beschikbaar is'.

Dat meldt voorzitter Adriaan Visser op de clubwebsite. "PEC Zwolle is met Greenfields en Ten Cate in gesprek om tot overeenstemming te komen voor een meerjarenplan betreffende het veld. Doel van deze overeenkomst is om als club over vijf jaar te werken met in totaal vijf velden, die compact bij elkaar liggen in en rondom het stadion. Hiervoor wordt naast Greenfields en Ten Cate, ook gesproken met de gemeente Zwolle", schrijft Visser.

"Het gaat daarbij over vijf jaar om twee zogenaamde hybride velden, eentje in het stadion en eentje daarbuiten. Een hybride-veld bestaat voor ongeveer 30% uit kunstgras en voor het overige gedeelte uit natuurgras. Door de combinatie van kunstgras met natuurgras ontstaat er een stabiel en stevig veld. De drie andere velden in het meerjarenplan zijn wel van kunstgras voorzien en dienen voornamelijk voor andere vertegenwoordigende teams zoals bijvoorbeeld de diverse jeugdelftallen."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

3 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan. • raimundoehv +7789 17 Feb 2017 om 15:58 Rang: Goddelijk
  Het wordt eens tijd dat clubs die op kunstgras spelen gefinancierd gaan worden door de KNVB of tenminste een gedeelte daarvan zodat alle clubs in de toekomst weer op natuurgras komen te spelen? Het moet gewoon mogelijk zijn voor clubs die wat minder te besteden hebben om ook op echt gras te spelen.Gemeentes kunnen daarvan ook een gedeeltelijke financiering op zich nemen,is niets raars aan,maar ja...kijkend naar het kostenplaatje is wat betreft de aanschaf van een kunstgrasveld velen malen duurder dan natuurgras,alleen dat vergt weer minder onderhoud.

  Wat er in de lagere klasses gebeurt zal me echt jeuken,maar voetbal op profniveau hoort gewoon op natuurgras.Ik dacht dat daar inmiddels al over gesproken werd,maar kennelijk is daar nog geen besluit over genomen.Ik geloof zelfs dat er bij de huidige clubs één club bij zat die zou overwegen om weer naar natuurgras te gaan?Zou ik positief vinden!
 • HanV +1745 17 Feb 2017 om 17:52 Rang: Wereldspeler
  Met natuurgras heb je meer velden nodig, zeker als je best veel teams hebt. Volgens mij hebben ze nu maar een mat, ernaast zit direct Be Quick 28 en daarnaast Berkum. Ze gebruiken de accommodatie van Be Quick 28. En dan willen ze er opeens 4 velden vlakbij het stadion bij? Waar dan wel.
  Elke club mag zelf beslissen op welke ondergrond ze spelen.
 • CharlesRon -251 30 Jun 2017 om 20:02 Rang: International
  wh0cd556404 <a href=http://buyatarax.us.org/>buy atarax</a>

Meer over