'Cocu looft invaller, maar laat teleurstellende basisklant staan'

'Cocu looft invaller, maar laat teleurstellende basisklant staan'
17 Februari 2017 15:28
© ProShots

PSV won afgelopen weekend met 3-0 van FC Utrecht, maar het ging bij de Eindhovenaren pas lopen nadat Gaston Pereiro in de rust werd gewisseld voor Steven Bergwijn. Toch lijkt trainer Phillip Cocu niet in te grijpen voor het duel met NEC Nijmegen.

Bergwijn zorgde in de tweede helft voor veel energie en scoorde ook een goal. "Het was voor hem en ons fijn dat hij nu een goal bij zijn invalbeurt te pakken had, want dat was al even geleden. Dat gevoel neemt hij weer mee", zei Cocu vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie.

"Met Gastón heb ik deze week gesproken en hij moest die wedstrijd weer achter zich laten om fris de trainingsweek in te gaan. Hij werkt hard en heeft dat ingevuld zoals we het graag zien."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

1 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.  • raimundoehv +7792 17 Feb 2017 om 15:36 Rang: Goddelijk
    Pereiro heeft al heel veel kansen gehad en kan daardoor enigszins wel begrijpen dat je na een slechte wedstrijd niet meteen iemand op zijn nummertje gaat zetten,maar inmiddels is het niet incidenteel meer. Er is verder niet zoveel mis met zijn scorend vermogen maar eerder met het voetbal wat hij op de mat brengt. Dat is ronduit teleurstellend. Elke keer hoop je maar weer dat dat grote talent eens een keer eruit gaat komen,maar telkens loopt hij tegen een muur en zichzelf te voetballen omdat hij nu eenmaal liever vanuit het centrum de aanval opzet.Medespelers begrijpen hem vaak ook niet,snappen niet waar ze moeten lopen als hij zijn aanval opzet,met als gevolg dat hij regelmatig in een trechter loopt.

    Ach ja,de procentuele kans dat Cocu hem eens in zijn element gaat gebruiken acht ik vrijwel nihil. Als hij als buitenspeler is gecout mag de scouting zich wel eens achter de oren gaan krabben.

Meer over