TRANSFERUURTJE: Tete, Schöne, Belotti, Janssen en Sneijder

TRANSFERUURTJE: Tete, Schöne, Belotti, Janssen en Sneijder
17 Februari 2017 11:58
© ProShots

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek 'Transferuurtje' verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:
Trainer Peter Bosz werkt bij Ajax met een vaste basisopstelling en rouleert niet zo heel veel meer. Dat betekent voor Kenny Tete dat hij genoegen moet nemen met een plekje op de bank. Daar is de rechtsback behoorlijk verbolgen over: hij vindt dat hij geen eerlijke kans krijgt bij Ajax. In gesprek met De Telegraaf zegt Tete: "Misschien moet ik op mijn handen lopen om een kans te krijgen. Je traint goed en werkt hard. Iedereen weet wat je kan. Als iemand het niet in je ziet zitten, is dat frustrerend." De rechtsback had best willen vertrekken in de winterstop. "Ja, natuurlijk wil je weg. Maar het juiste moet wel langskomen. Ik heb naar mijn gevoel geluisterd. Ik blijf heel hard mijn best doen. Je weet nooit hoe het kan lopen." In de aankomende zomer lijkt Tete toch voor een vertrek te gaan kiezen.


Coach Frank de Boer gaat in april om de tafel met het Schotse Rangers FC, dat op zoek is naar een nieuwe oefenmeester. Gaat de oefenmeester daadwerkelijk aan de slag, dan moet hij een Ajacied meenemen. Dat is in ieder geval de mening van de media in Schotland. Men denkt dat middenvelder Lasse Schöne veel kan betekenen voor de gewezen Schotse topploeg, die op een gegeven moment natuurlijk van het toneel verdween door enorme financiële problemen. De Schotten zien in de Deen iemand die het niveau van Rangers op kan krikken en bovendien is Schöne na het huidige seizoen transfervrij. De ploeg kan het zich nog steeds niet veroorloven om miljoenen op tafel te leggen en zou in de middenvelder een goedkope optie zien.

Buitenland:
De hoogste transfersommen worden in de regel uitgegeven door de Engelse voetbalteams, zoals Manchester United en Manchester City, en de clubs uit de Chinese Super League. Ook FC Barcelona en Real Madrid kunnen er wat van, maar laten we Bayern München niet vergeten. De Duitsers zouden nu binnen afzienbare tijd honderd miljoen euro op tafel leggen. Het Italiaanse medium La Stampa schrijft op vrijdagmorgen dat het over informatie beschikt dat duidt op een naderende megatransfer. Bayern zou bezig zijn met spits Andrea Belotti van Torino en deze centrumaanvaller beschikt over een transferclausule in zijn contract van honderd miljoen euro. Dat zou echter geen enkel probleem zijn voor Der Rekordmeister.


Het gaat niet goed met spits Vincent Janssen en dat is misschien zelfs nog wel een understatement. Tottenham Hotspur verloor op donderdagavond met 1-0 van AA Gent in de Europa League, maar Janssen maakte geen onderdeel uit van de selectie van de Londenaren. De centrumaanvaller heeft alvast één aanbod op zak. Galatasaray meldde zich in de afgelopen transferperiode twee keer bij het management van Janssen. De eerste keer werden de Turken naar verluidt afgewimpeld, maar de tweede keer had de voormalig speler van AZ wél oren naar een overstap, toen lag de clubleiding van Tottenham echter dwars. De werkgever van middenvelder Wesley Sneijder zou Janssen echter te verstaan hebben gegeven dat hij ook in de zomer kan transfereren naar Cim Bom.

Middenvelder Wesley Sneijder wordt al sinds jaar en dag in verband gebracht met een transfer richting de Chinese Super League of de Amerikaanse Major League Soccer. De oud-Ajacied heeft echter al meermaals aangegeven dat hij zich prima op zijn plek voelt in Istanbul en nu lijkt de spelmaker daad bij woord te voegen. Op dit moment beschikt Sneijder nog over een contract tot medio 2018 bij Galatasaray. Dat betekent dat de middenvelder in de aankomende transferzomer verkocht moet worden als de Turken nog wat aan hem willen verdienen. Naar verluidt heeft de clubleiding van Cim Bom echter een voorstel voor een nieuwe verbintenis neergelegd bij zijn sterspeler. En het lijkt er alleszins op dat Sneijder deze gaat ondertekenen.

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.Meer over