Feyenoord-jurist zorgt weer voor stampij in Zeist

Feyenoord-jurist zorgt weer voor stampij in Zeist
17 Februari 2017 08:21
© ProShots

De Zweedse middenvelder Simon Gustafson eiste onlangs een negatieve hoofdrol op toen hij met de beloften van Feyenoord speelde tegen sc Heerenveen. De spelmaker trapte na, kreeg een rode kaart, maar nu is het onduidelijk hoelang hij geschorst gaat worden. Huisjurist Joris van Benthem verzet zich namelijk met hand en tand.

Het Algemeen Dagblad schrijft: "Bij Feyenoord hopen ze dat de tuchtcommissie van de KNVB de hand over het hart strijkt voor middenvelder Simon Gustafson. De Zweed moest zich gisteravond in Zeist verantwoorden voor zijn natrappende beweging richting Wout Faes van Jong Heerenveen, maandag in Friesland. De aanklager eiste, net als in het door Feyenoord afgewezen schikkingsvoorstel, opnieuw vier duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Mede omdat de Zweed een strafblad heeft in Zeist."

De krant gaat verder: "Huisjurist Joris van Benthem, die vorig seizoen succesvol was in Zeist bij vier zaken tegen de spelers Michiel Kramer (2), Eljero Elia en Rick Karsdorp, maakte vooral een punt van het feit dat het formulier met de rode kaart drie uur te laat was ingeleverd. Daarnaast vond de jurist de bestrafte actie gewoon geen natrappen." Van Benthem vertelt: "Hij heft zijn been nauwelijks op, Wout Faes loopt als een kievit weg."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.