Zéér slecht Europa-nieuws voor de Eredivisie

Zéér slecht Europa-nieuws voor de Eredivisie
17 Februari 2017 07:18
© ProShots

AZ kon op donderdagavond geen resultaat neerzetten tegen Olympique Lyon en ging thuis met 1-4 onderuit, waar Ajax gelijkspeelde bij Legia Warschau. Dat heeft gevolgen voor de Europese ranking van Nederland, want waar de Nederlandse competitie momenteel nog een rechtstreekse Champions League-plek heeft, komt deze binnenkort naar alle waarschijnlijkheid te vervallen.

De Telegraaf schrijft over de kwestie: "Op de dag van AZ-Olympique Lyon en Legia Warschau-Ajax maakte de KNVB op Twitter melding van de zorgelijke dertiende plek van Nederland op de UEFA-ranking en de vervelende gevolgen daarvan. Het is zo goed als zeker dat de kampioen van de Eredivisie zich vanaf het seizoen 18/’19 moet kwalificeren voor het hoofdtoernooi van het miljoenenbal."

De krant gaat verder met zijn verhaal: "De Amsterdammers en Alkmaarders hoefden zich daar overigens niet op aangesproken te voelen. Van de 33,5 punt die dit seizoen (tot gisteravond) werd verzameld, namen Ajax (12) en AZ (9,5) het leeuwendeel voor hun rekening. De reeds uitgeschakelde clubs PSV (6), Feyenoord (5) en Heracles Almelo (1) stelden teleur." Nederland staat momenteel op de dertiende plek op de coëfficiëntenlijst, achter Zwitserland, Tsjechië en Turkije. Er moet een flinke inhaalslag gemaakt worden om Galatasaray en Fenerbahçe en co te achterhalen.

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

4 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan. • HanV +1745 17 Feb 2017 om 10:18 Rang: Wereldspeler
  Toch is gisteren de achterstand op Turkije gelijk gebleven en op Zwitserland en Tsjechië zelfs ietsjes ingelopen.
  Maar dit jaar zal Nederland wel 13e blijven. Een plaatsje hoger zou voor de Nederlandse nummer drie betekenen dat die de PO-wedstrijd overslaan en in de poule uitkomen. maar dat lijkt ook ver weg.
 • Morfe0 -9548 17 Feb 2017 om 10:23 Rang: Utopisch
  Achja , Ajax moet gewoon voor zichzelf gaan spelen , het is belangrijk om zoveel mogelijk punten binnen te hengelen , Ajax staat dit jaar op plek 24 op dit moment , met 12 punten.
  Volgende week winnen , en de volgende ronde ook doorkomen , en je zit al richting de 15-17 punten.
 • TottiRomanista +2813 17 Feb 2017 om 16:23 Rang: Goddelijk
  "De reeds uitgeschakelde clubs PSV (6), Feyenoord (5) en Heracles Almelo (1) stelden teleur"

  Tja, of je tegen de lamme en de blinde uit Ierland, Israel, Belgie of Griekenland speelt of tegen Bayern, Atletico, Rostov (in Amsterdam weten ze nog wel hoe lastig dat is), ManU of Fenerbahce maakt wel een klein verschilletje in je kansen om puntjes te scoren voor de lijst natuurlijk....
 • de Analist -6775 17 Feb 2017 om 18:00 Rang: Legende
  Bedankt Ajax en AZ

Meer over