De 10 langste spelers in de Eredivisie

Soccernews

In het hedendaagse voetbal heb je allerlei eigenschappen nodig om je staande te houden. Op bepaalde posities is het bijvoorbeeld erg handig om te beschikken over veel lengte, maar wie in de Eredivisie is eigenlijk het langst? [i]SoccerNews.nl[/i] zet de toptien op een rijtje op basis van de openbare gegevens.

[b]10. Thijmen Nijhuis[/b]
In Nederland kennen de voetballiefhebbers allemaal scheidsrechter Bas Nijhuis, maar zijn naamgenoot is bij de meesten nog onbekend. De talentvolle doelman is namelijk de derde optie achter Robbin Ruiter en David Jensen bij FC Utrecht. Sinds enige tijd mag de 1,96 meter tiener plaatsnemen op de reservebank.

[img]//uploads/thijmen-nijhuis(jong-fc-utrecht)(14-02-2017).jpg[/img]

[b]9. Obbi Oularé[/b]
Willem II versterkte zich afgelopen maand met Oularé, die door het Engelse Watford werd verhuurd. Vorige week maakte de Belgische aanvaller een knap doelpunt tegen Vitesse (0-2) door zijn lichaam goed te gebruiken. Zijn 1,96 meter aan lengte was in dit geval absoluut een meerwaarde.

[img]//uploads/obbi-oulare(willem-ii)(12-02-2017).jpg[/img]

[b]8. Bryan Janssen[/b]
Na Nijhuis treffen we opnieuw een onbekende naam aan in dit overzicht en wel om dezelfde reden. Ook Janssen is namelijk als reservedoelman actief in de Eredivisie, namens Sparta Rotterdam om precies te zijn. Al sinds de D-pupillen is de nu 1,97 meter lange goalie verbonden aan de [i]Kasteelheren[/i].

[img]//uploads/bryan-janssen(sparta-rotterdam)(14-02-2017).jpg[/img]

[b]7. Sergio Padt[/b]
FC Groningen maakt een zeer grillig seizoen door en dreigt daardoor naast de play-offs te grijpen. Dat is aan allerlei factoren toe te schrijven, maar de 1,97 meter lange Padt valt weinig te verwijten. De sluitpost is al meerdere malen beslissend geweest voor de [i]Trots van het Noorden[/i].

[img]//uploads/sergio-padt(fc-groningen)(29-10-2016).jpg[/img]

[b]6. Robbin Ruiter[/b]
FC Utrecht heeft duidelijk gekozen voor lange keepers. Jensen is 1,95 meter lang, Nijhuis zoals aangegeven 1,96 meter en de momenteel herstellende Ruiter brengt zelfs 1,97 meter met zich mee. Slechts drie Eredivisie-spelers zijn verder de lucht ingeschoten tijdens het groeiproces.

[img]//uploads/robbin-ruiter(fc-utrecht)(06-11-2016).jpg[/img]

[b]5. Wout Weghorst[/b]
Weghorst maakte afgelopen zomer de overstap van Heracles Almelo naar AZ. In Alkmaar wist trainer John van den Brom aanvankelijk geen nummer één spits aan te wijzen, maar inmiddels is hij toch wel een zekerheidje. De clubtopscorer heeft zijn lengte natuurlijk ook mee: 1,97 meter.

[img]//uploads/wout-weghorst(az)(13-01-2017).jpg[/img]

[b]4. Michiel Kramer[/b]
Lengte is een belangrijk wapen in het hedendaagse voetbal. Dat geldt natuurlijk voor keepers en verdedigers, maar ook aanvallers hebben daar profijt van. Kramer is bij Feyenoord daarom een ideale pinchhitter met zijn 1,97 meter aan lengte, al is hij dit seizoen nog nauwelijks nodig gebleken en op dit moment is hij zelfs geschorst.

[img]//uploads/michiel-kramer(feyenoord)(13-02-2017).jpg[/img]

[b]3. Givan Werkhoven[/b]
Werkhoven is geboren in Deventer en dus wekt het geen verbazing dat hij is verbonden aan Go Ahead Eagles. De spits is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding en wacht op zijn doorbraak in De Adelaarshorst. Speeltijd is hem nog niet geboden in de Eredivisie, maar met zijn 1,98 meter bezet hij wel een gedeelde tweede plek.

[img]//uploads/givan-werkhoven(go-ahead-eagles)(14-02-2017).jpg[/img]

[b]2. Robin van der Meer[/b]
FC Utrecht beschikt dus over lange keepers, maar de langste speler in de selectie is verdediger van beroep. Het gaat hierbij om de 1,98 meter lange linkspoot Van der Meer. Afgelopen zomer wisten de Domstedelingen hem over te nemen van promovendus Go Ahead Eagles.

[img]//uploads/robin-van-der-meer(fc-utrecht)(14-02-2017).jpg[/img]

[b]1. Henk Veerman[/b]
We besluiten onze zoektocht naar de langste Eredivisie-speler in Friesland. Veerman van sc Heerenveen heeft de twee meter net niet gehaald, maar de Volendammer is met 1,99 meter wel de nummer één in dit klassement. Veerman geldt als cultheld én pinchhitter in het Abe Lenstra Stadion.

[img]//uploads/henk-veerman(sc-heerenveen)(27-12-2016).png[/img]

Wie profiteert het meest van zijn lengte?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
293+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie