'Galatasaray heeft al een nieuwe coach te pakken'

'Galatasaray heeft al een nieuwe coach te pakken'
14 Februari 2017 12:27
© ProShots

Jan Olde Riekerink is ontslagen als coach van Galatasaray, zo heeft CNN Turk naar buiten gebracht. Onder de 53-jarige trainer werd de laatste tijd zwak gepresteerd en na het dieptepunt tegen Kayserispor zou de relatie zijn doorgeknipt.

Olde Riekerink werd als hoofd jeugdopleiding naar Istanbul gehaald, maar schoof op interim-basis door na het ontslag van Mustafa Denizli. Galatasaray won de Turkse beker en dus werd besloten om de Nederlander aan het roer te houden. Ook mocht hij invloed uitoefenen door onder meer Nigel de Jong binnen te halen.

Galatasaray eindigde vorig seizoen op een historisch slechte zesde plek. Op dit moment staat de Turkse topclub derde op vijf punten van lijstaanvoerder Besiktas, maar dat is niet voldoende om het vertrouwen te behouden. De club van Wesley Sneijder zou op zoek gaan naar een nieuwe trainer.

Update 14-2: Nieuwe trainer in beeld
Volgens diverse Turkse media is de opvolger van de Nederlandse oefenmeester Jan Olde Riekerink bij het Galatasaray van de Oranje-middenvelder Wesley Sneijder reeds bekend. De topclub zou in zee gaan met Igor Tudor, de oud-international van het nationale elftal van Kroatië. Galatasaray plukt de oefenmeester per direct weg bij de Turkse club Karabukspor, de nummer tien van de Turkse liga.

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.Meer over