"Van Boekel hing over de boarding alsof hij te veel gedronken had"

13 Februari 2017 09:33
© ProShots

Dit seizoen hebben we in KNVB-bekerwedstrijden te maken met de zogenaamde videoref en dat mag toch een regelrechte hit genoemd worden. In het duel tussen SC Cambuur en FC Utrecht bood het hulpmiddel uitkomst en Mario van der Ende noemt dat een goede zaak. Wel moet men nog wel even sleutelen aan de gang van zaken, aldus de oud-arbiter.

Van der Ende vertelt namelijk in gesprek met ELF Voetbal over de videoref en Pol van Boekel in het duel tussen Cambuur en Utrecht: "Het eindresultaat van die beslissing, namelijk dat het geen strafschop was, was heel mooi. Alleen de weg naar die beslissing moet wel beter geregeld worden. Van Boekel hing over de boarding alsof hij te veel gedronken had en moest overgeven. Bovendien kwamen er meteen fanatieke supporters naar beneden gerend om dingen te roepen. Je moet de geloofwaardigheid van de scheidsrechter bij zo'n videomoment wel beschermen."

De oud-scheidsrechter hoopt dat het nu snel zal gaan. "We reizen al veertig jaar naar de maan, maar in het voetbal kunnen we geen tv gebruiken als hulpmiddel. Dat kan niet meer in deze tijd. Je kunt ook invoeren dat elke coach twee of drie momenten krijgt, zoals in het tennis. Dan had PSV een moment kunnen aanvragen bij de goal van FC Utrecht, als ze twijfelden aan buitenspel."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.