De 10 grootste miskopen van Manchester United

Soccernews

Het aankoopbeleid van een club levert altijd meerdere categorieën op. Enerzijds heb je de voltreffers, anderzijds een rijtje met miskopen. [i]SoccerNews.nl[/i] zet de tien grootste miskopen van Manchester United op een rijtje.

[b]10. Zoran Tosic[/b]
Manchester United maakte in januari 2009 de komst van Tosic wereldkundig. Voor circa acht miljoen euro versterkte de Engelse topclub zich met de buitenspeler van Partizan Belgrado. Hij werd gezien als de toekomstige opvolger van Ryan Giggs, maar speelde in totaal nog geen volle wedstrijd en vertrok na anderhalf jaar alweer naar CSKA Moskou.

[img]//uploads/zoran-tosic(cska-moskou)(15-05-2014).jpg[/img]

[b]9. Owen Hargreaves[/b]
In de zomer van 2007 maakte Hargreaves de overstap van Bayern München naar Manchester United. Op dat moment stond de Engelsman bekend als een uitstekende defensieve middenvelder en daar betaalde men graag zo’n twintig miljoen euro voor, maar door blessureleed kwam hij in vier jaar tot slechts 39 duels. Uiteindelijk tekende hij bij stadsgenoot Manchester City.

[img]//uploads/sir-alex-ferguson-rene-meulensteen-owen-hargreaves(manchester-united)(archief).jpg[/img]

[b]8. Juan Sebastian Veron[/b]
Veron kwam bij Manchester United tot 82 wedstrijden en elf doelpunten. Op zich geen slechte statistieken voor een tijdsbestek van twee jaar, maar de Argentijnse middenvelder werd in de zomer van 2001 met veel hogere verwachtingen voor ruim dertig miljoen euro gekocht van SS Lazio. Chelsea kocht hem voor bijna de helft minder…

[img]//uploads/juan-sebastian-veron(manchester-united)(archief).jpg[/img]

[b]7. Wilfried Zaha[/b]
Sir Alex Ferguson liet zijn opvolger David Moyes een leuk cadeautje achter: de hoog aangeschreven Zaha. De Schot kreeg het elftal echter niet aan de praat en de aanvaller kwam er al helemaal niet aan te pas. Slechts vier duels mocht de aanvaller noteren alvorens hij terugkeerde bij Crystal Palace.

[img]//uploads/wilfried-zaha(manchester-united)(1).jpg[/img]

[b]6. Massimo Taibi[/b]
In het seizoen 1998/1999 won Manchester United de treble met Peter Schmeichel onder de lat. De Deen besloot na dit succesverhaal te vertrekken. In Taibi werd een nieuwe sluitpost aangetrokken, maar zijn teller eindigde bij vier optredens en maar liefst elf tegendoelpunten. Chelsea wist hem in de laatste wedstrijd zelfs vijf keer te passeren.

[b]5. Kleberson[/b]
Manchester United presenteerde in augustus 2003 twee spelers op één dag. Kleberson werd voor 7,5 miljoen euro opgehaald om de reeds genoemde Veron op te halen, maar hij raakte al snel geblesseerd en brak daarna evenmin door. Die andere gepresenteerde speler betrof ene Cristiano Ronaldo…

[img]//uploads/kleberson(manchester-united)(archief).jpg[/img]

[b]4. Bebe[/b]
Sir Alex Ferguson liet zich in 2010 door assistent Carlos Queiroz overtuigen om Bebe aan te trekken. Zelfs in eigen land was de buitenspeler geen grote naam en die status zou hij ook niet verdienen via [i]The Red Devils[/i]. De Portugees kwam welgeteld zeven keer in actie voor United en speelt tegenwoordig voor SD Eibar.

[img]//uploads/bebe(manchester-united)(archief).jpg[/img]

[b]3. Memphis Depay[/b]
De stap van PSV naar Manchester United is natuurlijk behoorlijk, maar zelfs in een minder draaiend elftal wist Memphis maar zelden een glimp van zijn Eindhovense klasse te laten zien. De Oranje-international is binnen anderhalf jaar volledig afgeschreven en is voor de helft van zijn eerdere transfersom doorverkocht aan Olympique Lyon.

[img]//uploads/memphis-depay(manchester-united)(12-07-2015).jpg[/img]

[b]2. Radamel Falcao[/b]
In de zomer van 2014 versterkte Manchester United zich op de valreep met Falcao. Er werd een huursom van bijna twintig miljoen euro betaald, maar de Colombiaan zat regelmatig in de lappenmand en scoorde bovendien maar vier goals in 29 optredens. De koopoptie werd dan ook niet gelicht op Old Trafford.

[img]//uploads/radamel-falcao(manchester-united)(03-12-2014).jpg[/img]

[b]1. Ángel Di Maria[/b]
Zo’n zeventig miljoen euro telde Manchester United in 2014 neer om Di Maria op te halen bij Manchester United. Op dat moment was dat nog een transferrecord in het Britse voetbal, maar al na een jaar vertrok de Argentijn voor zo’n twintig miljoen euro minder naar Paris Saint-Germain. Met Louis van Gaal bouwde hij nimmer een band op.

[img]//uploads/angel-di-maria(manchester-united)(27-10-2014).jpg[/img]

Wie is de grootste miskoop?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
166+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:51
11+
Leipzig-trainer komt met dringend Simons-advies voor Koeman
15:36
63+
Nieuwe dreun voor Calvin Stengs
15:21
18+
Drama voor Botman: “Dat probleem heeft hij nu verergerd”
15:05
197+
‘Eredivisie-terugkeer voor Kevin Strootman’
14:48
227+
‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’
14:31
86+
Bosz beoordeelt Schouten en Veerman in Oranje
14:09
62+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
54+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
254+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
160+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
150+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
204+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
254+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
130+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
102+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
89+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
190+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
32+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
20+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
574+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie