Jupiler League-speler ongekend populair in Azië: "Van 20.000 naar 260.00 volgers"

Jupiler League-speler ongekend populair in Azië:
11 Januari 2017 16:30
© ProShots

Stefano Lilipaly schitterde afgelopen jaar op het kampioenschap van Zuid-Oost Azië. De voetballer van Telstar geniet door zijn optredens nu een gigantische populariteit in Indonesië.

"Ik had al een assist tegen de Filipijnen, maar nu maakte ik de winnende 2-1", vertelt de 27-jarige voetballer aan Voetbal International. "Die goal tegen Singapore betekende veel. Voor mij, voor de ploeg, voor het land. Ik schoot van 20.000 volgers naar 260.000 op Instagram. Niet normaal. En het aantal likes op de foto’s die ik plaatste was ook te bizar. De ontlading was sowieso schitterend. De veerkracht die we toonden was ongelofelijk, de wil om te winnen zo groot. Voor het vaderland, het moest. Je voelde aan alles dat het ging lukken."

"Het was ook een overwinning waarbij we na tegenslag de rug rechtten. Normaal gaan bij Indonesische spelers de koppies dan hangen en vergeten ze alle afspraken. Ik ben daar wel belangrijk bij geweest, ja", beseft de middenvelder. "Ik was een van de oudere spelers en heb de boel op sleeptouw genomen. We groeiden echt naar elkaar toe en je voelde na die ontsnapping in de poule dat er iets moois kon gaan gebeuren. Soms moet je wat geluk hebben in een toernooi, dat hadden we."

De Indonesiërs verloren uiteindelijk de finale van Thailand. "Geen schande, wel jammer", aldus Lilipaly. "Vooral in de thuiswedstrijd hebben we de kans laten liggen ze op ruime achterstand te zetten. Maar die beker was slechts een symbool geweest. Er zijn mooiere en belangrijke dingen gebeurd door onze prestatie. Voetbal is het enige dat het volk samenbrengt. Wat met politiek niet mogelijk is, gebeurt wel met een spelletje. Dat is best bizar. Ik vind dat ook oprecht het mooiste. Daar kan niets tegenop. Het volk, de mensen, ik zie wat het met ze doet. Dat zag ik al toen ik voor de Onder-23 speelde. Ik heb doorgezet, ik wilde de mensen iets geven."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.