Ajax-talent moet geduld bewaren: 'Dat is makkelijker gezegd dan gedaan'

Ajax-talent moet geduld bewaren: 'Dat is makkelijker gezegd dan gedaan'
11 Januari 2017 10:05
© ProShots

Ajax begint als nummer twee aan de tweede seizoenshelft en dus moeten de Amsterdammers vol aan de bak om het gat met koploper Feyenoord te dichten. Dat betekent dat trainer Peter Bosz minder risico kan gaan nemen en dus is het nog maar de vraag of talenten als Matthijs de Ligt in de tweede seizoenshelft ook nog regelmatig de kans krijgen.

De Ligt vertelt op de clubwebsite van Ajax dat hij geen doel voor 2017 gesteld heeft. "Het is heel moeilijk om te zeggen: 'ik wil er dan én dan staan'. Er zijn immers zoveel factoren die dat proces kunnen verstoren", vertelt de piepjonge centrumverdediger.

"Bovendien heb ik natuurlijk heel goede verdedigers als concurrenten. Om je dan zomaar even in de kijker te spelen is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik moet gewoon zo goed mogelijk spelen en er staan als ik de kans krijg. Ook bij Jong Ajax kan ik mezelf laten zien. Ik beschouw dat als een extra kans."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

1 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.  • luckykes +4764 11 Jan 2017 om 10:28 Rang: Wereldkampioen
    De POLL vergeet wat.
    Natuurlijk gaat hij veel spelen mits niet geblesseerd of course.
    Maar of dat bij jong-Ajax is of bij het eerste, dat weet ik niet (wel, gewoon vaak bij Jong-Ajax).

Meer over