'Twee Premier League-ploegen kregen 'nee' te horen in Groningen'

'Twee Premier League-ploegen kregen 'nee' te horen in Groningen'
09 Januari 2017 18:22
© ProShots

Buitenspeler Albert Rusnák speelde een grote rol in de bekerwinst van FC Groningen in 2015, maar daarna ging het toch geleidelijk steeds iets minder met de prestaties van de Slowaak. Nu wordt hij verkocht aan het Amerikaanse Real Salt Lake, zo bevestigt de Eredivisie-club zelf via zijn website.

Groningen doet het volgende statement de deur uit: "Albert Rusnak vertrekt vandaag, donderdag 5 januari, naar Amerika. De 22-jarige Slowaak heeft persoonlijk overeenstemming bereikt met Real Salt Lake over een meerjarige verbintenis. Eerder waren FC Groningen en de MLS-club uit Salt Lake City al tot een akkoord gekomen over een transfervergoeding voor de Slowaaks international."

De huidige nummer tien van de Nederlandse competitie gaat verder: "Albert Rusnak reist per direct naar de Verenigde Staten voor de medische keuring en de definitieve afronding van zijn overgang naar Real Salt Lake. Rusnak is na Johan Kappelhof en Michael de Leeuw de derde speler van FC Groningen in korte tijd, die de overstap naar de Amerikaanse voetbalcompetitie maakt."

Update 18:22 uur
De transfer van Albert Rusnak naar Amerika is inmiddels beklonken. De Sloveen had echter ook een hele andere stap kunnen maken. Naar de Premier League bijvoorbeeld. Volgens de Daily Mail waren Swansea City en Hull City namelijk geïnteresseerd, net als degradant Aston Villa. Rusnak koos desondanks dus voor Real Salt Lake.

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.