Messi schiet Barça heerlijk naar remise, Juventus faalt niet

Messi schiet Barça heerlijk naar remise, Juventus faalt niet
08 Januari 2017 22:38
© ProShots

FC Barcelona is zondagavond op de valreep ontsnapt aan een nederlaag in de Primera División. Een heerlijke vrije trap van Lionel Messi zorgde voor een 1-1 uitslag bij Villarreal.

Koploper Real Madrid wist de voorsprong op Barça dit weekeinde uit te breiden en dat met een wedstrijd tegoed. De Catalanen moesten dus eigenlijk winnen om bij te blijven, maar Villarreal deed de sterrenploeg niets cadeau. Bovendien zag scheidsrechter Ignacio Iglesias (Spain) herhaaldelijk een handsbal over het hoofd.

In de vijftigste minuut wist Nicola Sansone de thuisploeg zelfs op voorsprong te zetten. Dat leek ook de winst op te leveren, ware het niet dat Messi op de valreep een vrije trap in de bovenhoek deponeerde. Bij 1-1 bleef het, al kreeg Jaume Costa nog rood bij Villarreal.

Barça staat nu derde met 35 punten uit zeventien duels. Real staat bovenaan met veertig punten uit zestien duels.

Argentijnen helpen Juventus
Juventus lijkt daarentegen opnieuw af te stevenen op titelprolongatie. De Italiaanse topclub won gelijktijdig met duidelijke cijfers van Bologna (3-0) en staat nu vier punten los van AS Roma en dat met een wedstrijd tegoed.

Gonzalo Higuain was eens te meer beslissend namens de 'Oude Dame'. De Argentijnse spits opende de score na zeven minuten en zorgde tien minuten na de hervatting voor de 3-0 eindstand. Paulo Dybala tekende tussendoor ook nog voor een doelpunt.

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.