Baskisch negental boekt bekeroverwinning op Barça

Baskisch negental boekt bekeroverwinning op Barça
05 Januari 2017 23:08
© ProShots

FC Barcelona staat op achterstand in de Spaanse titelstrijd en ook de Copa del Rey winnen gaat een zware opdracht worden. De Catalaanse topclub ging voor de heenwedstrijd van de achtste finales op bezoek bij Athletic Bilbao, dat ondanks een idiote slotfase met 2-1 triomfeerde.

Coach Luis Enrique besloot zijn sterkst mogelijke elftal samen te stellen voor het duel in Baskenland, dus met de zo gevreesde 'MSN'-voorhoede. Het was evenwel Bilbao dat in het eerste bedrijf voor de goals zorgde. Aritz Aduriz opende de score middels een counteraanval en even later wist Inaki Williams zelfs de 2-0 te produceren door doelman Marc-André ter Stegen kansloos te laten met een onhoudbare inzet.

FC Barcelona haalde in en tegen Bilbao zeker niet de topvorm, maar had ook alle reden om boos naar de arbitrage te kijken. Tot twee keer toe ging scheidsrechter David Fernandez Borbalan en zijn assistenten in de fout. Eerst vergat men om Aduriz rood te geven voor een slaande beweging jegens Samuel Umtiti om vervolgens een zuivere penalty voor Neymar niet toe te kennen, maar wel volop geel te trekken voor protesteren.

In de tweede helft stond Barça voor de zware opgave om de marge weg te werken en dat lukte binnen zeven minuten. Lionel Messi mocht aanleggen voor een vrije trap na een ditmaal wel geconstateerde overtreding op Neymar en de bal vloog pardoes over de doellijn, al wist doelman Gorka Iraizoz de bal nog tegen de onderkant van de lat te duwen.

Bilbao kreeg het extra zwaar toen Garcia Escudero en Ánder Iturraspe Derteano elk een tweede gele kaart ontvingen. Het negental uit Baskenland hield evenwel stand, mede doordat Messi in de slotseconden op de paal mikte en de return van Paco Alcacer eveneens niets opleverde. Zodoende moet Barça volgende week in de return vol aan de bak om uitschakeling te voorkomen.

Scoreverloop:
1-0 (25') Aritz Aduriz
2-0 (28') Inaki Williams
2-1 (52') Lionel Messi

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.