Twente zet grootverdiener uit selectie en mikt op transfer

Soccernews

De Eredivisie-club FC Twente wenst niet langer gebruik te maken van de diensten van middenvelder Kyle Ebecilio. De selectiespeler van de Tukkers beschikt over een vet contract in De Grolsch Veste en de club uit Enschede wil daar eigenlijk gewoonweg vanaf. Ebecilio is nu teruggezet naar het tweede elftal.

Technisch directeur Jan van Halst zegt over de situatie van het jeugdproduct van Arsenal: “Het is Kyle niet gelukt de aansluiting te vinden.” Het [i]Algemeen Dagblad[/i] vult aan: “Ebecilio werd in de zomer getroffen door een zeldzame spier- en zenuwaandoening, maar hij herstelde daar snel van. Hij maakte sindsdien deel uit van de eerste selectie, maar trainer René Hake maakte geen enkele keer gebruik van de speler die in Enschede te boek staat als grootverdiener. De middenvelder werd in 2013 door Twente overgenomen van Arsenal. Hij gold in die dagen als een groot talent.”

De krant gaat verder: “Zijn eerste jaar bij Twente was prima, maar daarna trad het verval in. Nadat hij in aanvaring kwam met de voormalige trainer Alfred Schreuder, werd Ebecilio verhuurd aan Nottingham Forest en ADO Den Haag, maar beide periodes leverden geen succes op. Dit seizoen keerde hij terug bij Twente, maar hij maakte zijn speelminuten louter bij de beloften. Het contract van Ebecilio loopt na dit seizoen af. Voor Twente betekent dat een enorme financiële verlichting.”

Logisch dat hij weg mag?

  • Ja
105+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie