11 voormalig topspelers die de Gouden Bal nooit wonnen

Soccernews

Door de dominantie van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo is het voor de huidige generatie voetballers bijna onmogelijk om de Gouden Bal te winnen. Dat is ergens ook wel weer jammer, maar ook in het verleden zijn grote namen zonder succes ‘gepasseerd’. [i]SoccerNews.nl[/i] zet elf reeds gestopte voorbeelden op een rijtje.

[b]11. Alessandro Del Piero[/b]
Del Piero groeide uit tot publiekslieveling bij de Italiaanse topclub Juventus. De aanvaller bleef tot een geroutineerde leeftijd altijd loyaal aan de [i]Oude Dame[/i], zelfs na de verplichte degradatie naar de Serie B. Del Piero was van grote waarde, maar blijkbaar nooit goed genoeg om de Gouden Bal te winnen.

[img]//uploads/alessandro-del-piero(juventus)(13-07-2014).jpg[/img]

[b]10. David Beckham[/b]
Beckham behoorde ooit tot de voetballers met de beste traptechniek ter wereld. [i]Becks[/i] groeide bij Manchester United uit tot een wereldster en verdiende een prachtige transfer naar Real Madrid. Kwaliteit voldoende dus, maar de Gouden Bal werd hem nimmer uitgereikt.

[img]//uploads/david-beckham(paris-saint-germain)(1).jpg[/img]

[b]9. Steven Gerrard[/b]
Gerrard is pas net gestopt als voetballer en daarmee is het laatste sprankje hoop wat de Gouden Bal betreft definitief vervlogen. De Engelsman sloot zijn loopbaan net als landgenoot Beckham af bij LA Galaxy. Ook een landstitel won hij nooit, maar de Champions League-zege van 2005 maakt zijn erelijst toch imposant.

[img]//uploads/steven-gerrard(la-galaxy)(13-09-2015).jpg[/img]

[b]8. Dennis Bergkamp[/b]
Meerdere Nederlanders hebben de Gouden Bal gewonnen, maar dat is alweer lang geleden. Uitstekende generaties hebben het zonder de eindzege moeten stellen. Natuurlijk is de concurrentie ieder jaar waanzinnig te noemen, al hadden we het bijvoorbeeld Bergkamp in zijn Arsenal-jaren zeker gegund.

[img]//uploads/dennis-bergkamp(arsenal)(11-08-2014).jpg[/img]

[b]7. Ryan Giggs[/b]
Giggs speelde zijn gehele carrière voor Manchester United en dat heeft een fantastische erelijst opgeleverd. De Welshman wist zelf een grote bijdrage op te eisen met talloze goals en assists. Zelfs op respectabele leeftijd imponeerde Giggs nog op topniveau, maar de ultieme bekroning bleef uit.

[img]//uploads/ryan-giggs(manchester-united)(1).jpg[/img]

[b]6. Raúl[/b]
Raúl staat nog steeds in de topdrie van het topscorersklassement van de Champions League. Alleen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo hebben hem ingehaald, maar dat is geen schande te noemen. De Spanjaard beëindigde zijn loopbaan in New York zonder ooit te zijn uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld.

[img]//uploads/raul(schalke-04)(1).jpg[/img]

[b]5. Thierry Henry[/b]
We hebben Bergkamp al genoemd in combinatie met Arsenal. De Nederlander werd ooit ongeslagen kampioen met de Londense clubs, iets wat echt uitzonderlijk is. Henry was in die jaren van onschatbare waarde door aan de lopende band (fraaie) doelpunten te produceren.

[img]//uploads/thierry-henry(arsenal)(1).jpg[/img]

[b]4. Ferenc Puskás[/b]
Puskás overleed in 2006, maar zijn naam komt nog jaarlijks ter sprake. De award voor het mooiste doelpunt van het jaar is naar hem genoemd en dat is natuurlijk niet zonder reden. Puskás was een Hongaarse legende die negen jaar lang triomfeerde in het elftal van Real Madrid.

[img]//uploads/ferenc-puskas(lijstje).jpg[/img]

[b]3. Romario[/b]
Romario claimt in zijn carrière meer dan duizend doelpunten te hebben gemaakt. Die productie zorgt voor een aantal kritische vraagtekens, maar feit is wel dat de oud-PSV’er fantastisch kon voetballen. Zo maakte de Braziliaan 55 goals voor de nationale ploeg en speelde hij onder meer voor FC Barcelona.

[img]//uploads/romario(barcelona)(15-10-2014).jpg[/img]

[b]2. Pelé[/b]
Het is een vraag die je ieder seizoen wel een keer hoort: wie is de beste speler aller tijden? Diverse spelers worden in die categorie geplaatst en Pelé hoort daar ook bij. De Braziliaan speelde nooit in Europa, maar je hoeft zijn statistieken alleen maar te bekijken om te beseffen dat hij spectaculair goed was in die tijd.

[img]//uploads/pele(2).jpg[/img]

[b]1. Diego Maradona[/b]
We sluiten af met een andere topvoetballer van weleer, iemand die in tegenstelling tot Messi wél de wereldbeker won met Argentinië. We hebben het natuurlijk over Maradona. Over [i]Pluisje[/i] is van alles te zeggen en lang niet alles is positief, maar een Gouden Bal had natuurlijk niet misstaan.

[img]//uploads/diego-armando-maradona(19-05-2014).jpg[/img]

Wie had de Gouden Bal zeker verdiend?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10 of 11
17+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie