10 Nederlandse voetballers die in het Championship actief zijn

Soccernews

De Engelse Premier League is voor veel voetballers het beloofde land. Niet voor iedereen is die competitie haalbaar, maar het Championship mag er eveneens zijn. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien landgenoten op een rijtje die in deze competitie actief zijn.

[b]10. Glenn Loovens[/b]
Loovens speelde in Nederland voor Feyenoord, Excelsior en De Graafschap. Inmiddels speelt de centrale verdediger al sinds 2005 in het buitenland en momenteel valt hij te bewonderen in het Championship. Sheffield Wednesday is alweer jarenlang diens huidige werkgever.

[img]//uploads/glenn-loovens(real-zaragoza)(1).jpg[/img]

[b]9. Roy Beerens[/b]
Jaap Stam is deze zomer in dienst getreden als manager van Reading en heeft besloten een aantal landgenoten om zich heen te verzamelen. In de staf zelf, maar ook in de selectie. Zo werd buitenspeler Beerens voor ongeveer één miljoen euro opgehaald bij Bundesliga-club Hertha BSC.

[img]//uploads/roy-beerens(links)-hajime-hosogai(rechts)(hertha-bsc)(25-11-2014).jpg[/img]

[b]8. Maikel Kieftenbeld[/b]
Na vijf jaar FC Groningen had Kieftenbeld het wel gezien in Nederland. In de zomer van 2015 besloot de middenvelder zich te verbinden aan een club uit het Engelse Championship, Birmingham City om precies te zijn. Zelf geniet Kieftenbeld met volle teugen van zijn huidige omgeving.

[img]//uploads/hans-nijland-maikel-kieftenbeld(fc-groningen)(06-03-2016).jpg[/img]

[b]7. Lars Veldwijk[/b]
Veldwijk maakte als spits van Excelsior indruk op Nottingham Forest, dat hem in de zomer van 2014 ophaalde. De boomlange spits overtuigde niet in zijn debuutseizoen en werd daarom vorig seizoen verhuurd aan PEC Zwolle. Zij wilden hem graag aan boord houden, maar vooralsnog loopt hij nog steeds rond bij een van de oudste profclubs ter wereld.

[img]//uploads/lars-veldwijk(pec-zwolle)(17-04-2016).jpg[/img]

[b]6. Elvis Manu[/b]
Manu doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij na uitleenperiodes bij Excelsior en SC Cambuur ook regelmatig speelde. In de zomer van 2015 zag de aanvaller evenwel meer perspectief in Engeland. Manu tekende bij Brighton & Hove Albion, dat hem vorig seizoen nog enkele maanden verhuurde aan Huddersfield Town.

[img]//uploads/elvis-manu(feyenoord)(02-08-2015).jpg[/img]

[b]5. Joey van den Berg[/b]
Van den Berg speelde de afgelopen seizoenen voor sc Heerenveen en droeg daar nog een tijdje de aanvoerdersband. De middenvelder kreeg echter geen contractverlenging aangeboden en vond geen nieuwe club in eigen land, waarna manager Jaap Stam hem naar Reading haalde.

[img]//uploads/joey-van-den-berg(reading)(15-07-2016).jpg[/img]

[b]4. Tjaronn Chery[/b]
Ruim een jaar geleden besloot ook Chery voor het Championship te kiezen. Na een succesvol seizoen met FC Groningen tekende de middenvelder een meerjarige verbintenis bij het Londense Queens Park Rangers, dat op dit moment onder leiding staat van Jimmy Floyd Hasselbaink.

[img]//uploads/tjaronn-chery(qpr)(3-11-15).jpg[/img]

[b]3. Lex Immers[/b]
Immers verhuisde afgelopen winter op huurbasis van Feyenoord naar Cardiff City. De Hagenaar wist in korte tijd voldoende indruk te maken en verdiende daarmee een langer verblijf bij de in Wales gevestigde club. Immers heeft het dus wel naar zijn zin in het Championship.

[img]//uploads/lex-immers(cardiff-city)(30-01-2016).jpg[/img]

[b]2. Ola John[/b]
In 2012 nam John afscheid van FC Twente om aan de slag te gaan bij de Portugese topclub Benfica. In Lissabon werd deze zomer al voor de derde keer ingestemd met een uitleenperiode. Na Hamburger SV en Reading gaat de vleugelaanvaller ditmaal aan de slag bij Wolverhampton Wanderers.

[img]//uploads/ola-john(benfica)(4).jpg[/img]

[b]1. Vurnon Anita[/b]
Newcastle United degradeerde vorig seizoen uit de Premier League. De Nederlandse enclave is inmiddels vertrokken, maar Anita loopt nog steeds rond op St. James’ Park. De oud-Ajacied heeft overigens een aflopend contract bij [i]The Magpies[/i] en gaat dus een interessante periode tegemoet.

[img]//uploads/vurnon-anita(newcastle-united)(17-11-2015).jpg[/img]

Wie acht je in staat om hogerop te komen?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
111+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie