10: Dit zijn de favoriete clubs van bekende Nederlanders

Soccernews

Ieder weekeinde trekken duizenden voetbalsupporters naar de Nederlandse voetbalstadions. Supporters zijn er in allerlei soorten en maten, waaronder de categorie bekende Nederlanders. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien BN’ers op een rijtje met elk een andere clubvoorkeur.

[b]10. Guus Meeuwis[/b]
Guus Meeuwis staat bekend als Tilburger, maar zijn favoriete club is niet Willem II. Zijn voetbalhart klopt zoals bekend al jarenlang voor regerend landskampioen PSV. Jaarlijks staat de zanger meerdere dagen in het Philips Stadion voor zijn concertreeks ‘Groots met een zachte G’.

[img]//uploads/guus-meeuwis(psv)(17-03-2016).jpg[/img]

[b]9. Wilfred Genee[/b]
Wilfred Genee presenteerde ooit de voetbalsamenvattingen bij Talpa, maar is tegenwoordig vooral te vinden bij RTL. Zo is hij natuurlijk een drijvende kracht achter het succes van het voetbalpraatprogramma [i]Voetbal Inside[/i]. Zijn liefde voor hekkensluiter SC Cambuur komt daarin regelmatig naar voren.

[img]//uploads/wilfred-genee(voetbal-inside)(25-08-2015).jpg[/img]

[b]8. Jules Deelder[/b]
Jules Deelder staat bekend als de ‘Nachtburgemeester van Rotterdam’ en draagt steevast zwarte kleding. Rotterdam staat bekend als havenstad, maar is bovenal een echte voetbalstad met volgend seizoen mogelijk zelfs drie Eredivisie-clubs. Zijn hart klopt voor Jupiler League-koploper Sparta Rotterdam.

[img]//uploads/jules-deelder(sparta-rotterdam)(17-03-2016).jpg[/img]

[b]7. Marco Borsato[/b]
Guus Meeuwis is niet de enige Nederlandstalige zanger met een uitgesproken liefde voor een Eredivisie-club. Borsato is een aanhanger van AZ. In 2009 kroonden de Alkmaarders zich tot landskampioen en dat deelde hij direct met een prachtig bericht op zijn eigen website, maar ook in mindere tijden bleef hij zich supporter noemen.

[img]//uploads/marco-borsato(lijstje)(17-03-2016).jpg[/img]

[b]6. Frank Evenblij[/b]
Evenblij werd ook geïnspireerd door een Panini-plaatje van John Feskens, een icoon van Willem II. De Tilburgse club verwierf daarmee zijn aandacht en dat is nog steeds het geval. Hij is bekend geworden als Jakhals en gaf het tv-programma Bureau Sport kleur, maar bovenal is hij een echte Willem II’er.

[img]//uploads/frank-evenblij(ziggo-sport)(17-03-2016).jpg[/img]

[b]5. Peter R. de Vries[/b]
Ajax staat bekend als de grootste voetbalclub van Nederland en logischerwijs trekt dat ook de aandacht van een aantal bekende Nederlanders. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die sinds een tijdje ook voetbalmakelaar is, past naadloos in dat rijtje. Hij is een vaste bezoeker in de Amsterdam ArenA.

[img]//uploads/peter-r-de-vries(1).jpg[/img]

[b]4. Tom Egbers[/b]
Sinds het vertrek van Jack van Gelder is Tom Egbers de nieuwe presentator van Studio Voetbal. Hij heeft een sterke band met het Britse voetbal, maar Heracles Almelo is echt zijn club. Over de momenteel omstreden Zuid-Afrikaanse voetballer Steve Mokone schreef hij zelfs een boek.

[img]//uploads/(column)tom-egbers-jack-van-gelder.jpg[/img]

[b]3. Erik Dijkstra[/b]
Na Frank Evenblij mag ook Erik Dijkstra niet ontbreken in deze lijst. FC Twente is zijn favoriete club. Tegenwoordig domineren de financiële problemen in Enschede, maar zijn liefde voor de club is niet verdwenen. Na het binnenhalen van de landstitel in 2010 liet hij zelfs een tatoeage plaatsen.

[img]//uploads/erik-dijkstra(lijstje)(17-03-2016).jpg[/img]

[b]2. Geert Wilders[/b]
Geert Wilders is de grote man achter de PVV, dat bij de eerstvolgende verkiezingen zomaar de grootste politieke partij van Nederland kunnen worden. Door zijn werk en diens leefomstandigheden is een stadionbezoek helaas lastig. Toch mogen we in zijn geval een favoriete club noteren: eerstedivisionist VVV-Venlo.

[img]//uploads/geert-wilders-pvv(13-3-2015).jpg[/img]

[b]1. Fatima Moreira de Melo[/b]
Fatima Moreira de Melo was een zeer succesvol hockeyster en is na deze carrière actief aan het pokeren begonnen. Die passie brengt haar regelmatig naar het buitenland, maar thuis in Rotterdam komt ook het voetbal aan bod. Feyenoord is haar favoriete club, een passie die ze deelt met vriend en ex-tennisser Raemon Sluiter.

[img]//uploads/fatima-moreira-de-melo(lijstje)(17-03-2016).jpg[/img]

Wiens voorkeur is de meest opvallende?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
1447+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie