10 van de meest bizarre blessures ooit

Soccernews

Van een blessure aan de knie, enkel, hamstring of een dergelijk lichaamsdeel kijken we tegenwoordig niet meer op. Dit soort blessures zijn normaal, maar af en toe is zo’n nieuwtje te bizar voor woorden. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien voorbeelden op een rijtje.

[b]10. Voetbalschoen[/b]
Na een FA Cup-nederlaag in februari 2003 reageerde toenmalig Manchester United-manager David Beckham woedend. De Schot schopte een voetbalschoen door de kleedkamer en raakte daarbij het oog van David Beckham. Een blessure was het gevolg van zijn actie, maar misschien nog wel erger was dat de middenvelder mede daarom voor Real Madrid koos.

[img]//uploads/david-beckham(25-12-2015).jpg[/img]

[b]9. Afstandsbediening[/b]
Een profvoetballer moet zijn rust pakken om optimaal te herstellen voor de eerstvolgende wedstrijd. Robbie Keane deed dat in 2008 door lekker languit naar de televisie te kijken. Bij een poging om de afstandsbediening te bemachtigen overstrekte de Ier zich echter met een serieuze knieblessure als gevolg. Overigens overkwam dat ook onder meer David Seaman en Carlo Cudicini.

[img]//uploads/robbie-keane(ierland)(15-10-2014).jpg[/img]

[b]8. Opstaan na het eten[/b]
Voor de gemiddelde Nederlander is het een simpel ritueel: opstaan na het eten. Je denkt er niet eens over na, maar Kevin Hofland slaagde er ooit in om hierbij geblesseerd te raken aan zijn bovenbeen. De oud-speler van Feyenoord en PSV had bovendien al een enkelblessure opgelopen door te struikelen over de hond.

[img]//uploads/kevin-hofland(feyenoord).jpg[/img]

[b]7. Opstaan uit bed[/b]
Een goede nachtrust is belangrijk voor een voetballer, maar onderschat dit ritueel vooral niet. In aanloop naar het WK 1990 wilde de Engelsman Bryan Robson zijn teamgenoot Paul Gascoigne uit bed halen. De Manchester United-legende tilde het bed op, maar verloor de grip en liep een teenblessure op. Het gevolg was pijnlijk: geen WK voor hem.

[img]//uploads/bryan-robson(engeland).jpg[/img]

[b]6. Keeper worden[/b]
Brazilië kroonde zich in 2002 tot wereldkampioen. Emerson had eigenlijk de aanvoerder van de [i]Seleção[/i] moeten zijn, ware het niet dat de middenvelder door een schouderblessure ontbrak. De reden? Tijdens een oefensessie vlak voor het toernooi besloot Emerson op doel te gaan staan en na een schot van Rivaldo bleek hij daar niet heel goed in te zijn…

[img]//uploads/emerson(brazilie).jpg[/img]

[b]5. Kokend water[/b]
Kevin Kyle was in 2006 net vader geworden en moest zodoende wat meer taken op zich nemen. De toenmalig spits van Sunderland was bezig om een warme beker melk klaar te maken voor zijn zoon toen het noodlot toesloeg: de opgewarmde melk belandde bij hem op schoot en zijn edele delen raakten daarbij beschadigd.

[img]//uploads/kevin-kyle(rangers-fc).jpg[/img]

[b]4. Vrijpartij[/b]
“We stonden samen onder de douche en van het een kwam het ander”, zo vertelde Eldridge Rojer ooit aan het [i]Algemeen Dagblad[/i]. Op zich prachtig natuurlijk, alleen was de aanleiding treurig. Een vrijpartij met zijn vriendin pakte slecht uit in de badkamer: een verdraaide knie en een langdurig hersteltraject.

[img]//uploads/eldridge-rojer(archief).jpg[/img]

[b]3. Instapkaart[/b]
Profvoetballers zijn het tegenwoordig wel gewend om per vliegtuig een reis af te leggen. Milan Rapaic moest er blijkbaar aan wennen. De Kroaat zou met Hajduk Split op trainingskamp naar het buitenland, maar stak de instapkaart dusdanig hard in zijn oog dat de gehele voorbereiding naar de knoppen ging.

[img]//uploads/milan-rapaic(kroatie).jpg[/img]

[b]2. Trouwring[/b]
Paulo Diogo is de enige in deze toptien die zijn bizarre blessure daadwerkelijk in een stadion opliep. In december 2004 maakte de Zwitser het winnende doelpunt en wilde dat vieren met de eigen achterban. De middenvelder sprong in een hek, maar bleef met zijn trouwring achter een pin hangen en verloor daarbij een deel van de vinger. Extra bizar: hij kreeg er geel voor.

[img]//uploads/paulo-diogo(archief).jpg[/img]

[b]1. Aftershave[/b]
Een WK missen moet een harde klap zijn en zeker wanneer het een lullige oorzaak heeft. Santiago Canizares kan daarover meepraten wat het WK van 2002 betreft. De Spaanse goalie liet een fles aftershave vallen in de hotelkamer en scheurde daarbij een pees.

[img]//uploads/santiago-canizares(valencia).jpg[/img]

Welke blessure is de meest bizarre?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
134+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie