De 10 meest bizarre verschijnselen in de stadions

Soccernews

Voetbalsupporters zijn nogal emotioneel aangelegd. Uit woede worden af en toe voorwerpen op het veld gegooid. Meestal gaat het om stoeltjes, telefoons en dergelijke, maar [i]SoccerNews.nl[/i] zet de tien meest bizarre dingen op een rijtje die in een stadion te zien waren.

[b]10. Selderij[/b]
De Chelsea-aanhang verzon in de jaren tachtig een tekst op het populaire popliedje ‘Ask old brown to tea’ van Chas Hodges, een fanatiek aanhanger van stadsgenoot Tottenham Hotspur. Het zingen ging gepaard met het gooien van selderij. Ruim twintig jaar was dit een traditie op Stamford Bridge, maar sinds 2007 is het verboden door de Engelse topclub.

[img]//uploads/selderij-chelsea(lijstje).jpg[/img]

[b]9. Tennisballen[/b]
In 2000 protesteerden fans van Hull City tegen David Lloyd, een oud-tennisser en toenmalig eigenaar van Boothferry Park. Hij dreigde de Engelse club met het voortbestaan en noemde de lokale mensen ‘troep’. Fans protesteerden tegen diens plannen door tennisballen op het veld te gooien. Gek genoeg vond Lloyd dat niet prettig.

[b]8. Strandballen[/b]
In 2003 speelde Celtic de UEFA Cup-finale tegen FC Porto. De wedstrijd werd afgewerkt in Sevilla, wat voor de Schotse aanhangers aanleiding was om strandballen en sombrero’s mee te nemen naar het stadion. Celtic verloor na verlenging met 3-2 en dat kreeg het te horen bij de eerstvolgende confrontatie met Glasgow Rangers. Er werden strandballen op het veld gegooid.

[img]//uploads/strandballen-celtic-rangers(lijstje).jpg[/img]

[b]7. Donuts[/b]
Hajduk Split bezit een bloedfanatieke achterban. Fans staan tijdens de wedstrijden massaal achter de club, maar dat is niet altijd zo. Zo werd er al eens geprotesteerd tegen de voorzitter, die ook de eigenaar was van een bakkerij in Split. Er werd onvrede geuit door donuts op het veld te mikken.

[img]//uploads/donuts-hajduk.jpg[/img]

[b]6. Whiskyfles[/b]
In maart 2006 ontstond opschudding gedurende de competitiewedstrijd tussen Atlético Madrid en Sevilla. De thuisclub incasseerde driemaal rood en de bezoekers wonnen met 0-1. Een half uur werd de wedstrijd stilgelegd omdat er talloze voorwerpen op het veld werden gegooid. Zo rende de scheidsrechter naar de kant met een whiskyfles in zijn hand.

[img]//uploads/whiskyfles-sevilla-atletico(lijstje).jpg[/img]

[b]5. Autodeur[/b]
In aanloop naar het WK 2002 stonden Nieuw-Zeeland en Chili tegenover elkaar voor een vriendschappelijke wedstrijd. Met nog een minuut of tien op de klok stormde er plotseling een fan het veld op met een autodeur in zijn hand. De stadionspeaker vroeg de fans om op de tribunes te blijven en vooral geen auto-onderdelen mee te nemen. Bizar!

[b]4. Handgranaat[/b]
Vuurwerk in de voetbalstadion is geen ongewoon gezicht meer, hoe onwenselijk sommigen dat ook vinden. In 1966 ontstond echter een wel heel bizarre situatie tijdens de wedstrijd Millwall – Brentford. Een fan gooide een handgranaat naar Brentford-doelman Chic Brodie, waarna iedereen van het veld werd gehaald.

[b]3. Konijn[/b]
Voetbalfans in Cyprus zorgen over het algemeen voor een goede sfeer. Beladen is de sfeer soms ook, zoals in de stadsderby tussen APOEL Nicosia en Omonia Nicosia. Fans van laatstgenoemde club noemen de opponent ‘de oranje konijnen’. Dat resulteerde in een bizarre provocatie, namelijk een fan die met een oranje konijn over het veld rende.

[img]//uploads/konijn-nicosia(lijstje).jpg[/img]

[b]2. Scooter[/b]
In 2001 speelde Atalanta Bergamo een uitwedstrijd tegen Internazionale. Een supporter van de bezoekende club arriveerde per scooter in de Italiaanse modestad, maar werd overvallen door de tegenpartij. Tijdens de wedstrijd in het Giuseppe Meazza Stadion werd de desbetreffende scooter naar beneden gegooid.

[img]//uploads/scooter-inter(lijstje).jpg[/img]

[b]1. Varkenskop[/b]
Het is algemeen bekend dat FC Barcelona en Real Madrid een moeizame relatie onderhouden. Logischerwijs resulteerde de transfer van Luis Figo naar de Spaanse hoofdstad in boze blikken. Bij zijn terugkeer in Catalonië werd de Portugees voortdurend bespot en er werd zelfs een varkenskop in zijn richting gegooid.

[img]//uploads/varkenskop-figo(lijstje)(19-01-2016).jpg[/img]

Welke is de meest bizarre?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
213+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
18+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
23+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
9+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
77+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
54+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
139+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
226+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
750+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
265+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
56+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
95+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
115+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
261+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
209+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
140+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
216+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
246+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
473+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
33+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
24+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie