10 nummers die voetbalsupporters dolenthousiast maken

Soccernews

Muziek is op talloze manieren een meerwaarde, zo ook in de voetbalstadions. Bepaalde nummers worden zelfs een hit dankzij dolenthousiaste voetbalsupporters. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien nummers op een rijtje die mede dankzij de fans fantastisch klinken.

[b]10. Delilah[/b]
Sir Tom Jones noteerde meerdere hits, waaronder [i]Delilah[/i]. Het is misschien geen nummer die je snel verwacht in een voetbalstadion, maar de fans van Stoke City zijn er dol op. De achterban zingt dolenthousiast mee zodra het nummer door de geluidsboxen schalt.

[b]9. Blue Moon[/b]
[i]Blue Moon[/i] is het populaire lied voor aanhangers van Manchester City. Het lied werd al luidkeels meegezongen in de tijd dat de club relatief anoniem mee hobbelde in Engeland en is nog steeds razend populair. Deze evergreen werd in de jaren dertig geschreven door Richard Rodgers en Lorenz Hart.

[b]8. The Flower of Scotland[/b]
Er bestaan talloze prachtige volksliederen en [i]The Flower of Scotland[/i] valt daar ook onder. Schotland gebruikt deze versie vooral bij sportwedstrijden, waaronder krachtmetingen van de nationale voetbalploeg. Vooral het onderstaande filmpje tegen Italië leverde veel respect op.

[b]7. The Fields of Athenry[/b]
Ierland is zeker geen grootmacht in het voetbal, maar hoort qua sfeer absoluut bij de wereldtop. Wedstrijden van de nationale ploeg worden steevast goed bezocht en zijn welhaast een garantie voor een mooie sfeer. De Ierse fans maakten vooral furore tijdens het EK 2012 door bij een 4-0 achterstand tegen Spanje luidkeels [i]The Fields of Athenry[/i] te zingen, minutenlang!

[b]6. I’m Forever Blowing Bubbles[/b]
Hooliganisme levert over het algemeen vooral zure gezichten op. Toch is de film ‘Green Street Hooligans’ veelvuldig bekeken, met West Ham United als voorname club. Het lied [i]I’m Forever Blowing Bubbles[/i] klinkt veelvuldig en is ook steevast te horen bij wedstrijden van de Londenaren, inclusief de bijbehorende bellen.

[b]5. Hand in Hand[/b]
De fanatieke achterban van Feyenoord hecht veel waarde aan bepaalde tradities, waaronder het nummer [i]Hand in Hand[/i]. Het nummer schalt door De Kuip zodra de teams het veld betreden en Het Legioen gebruikt de tekst ook veelvuldig tijdens de wedstrijd.

[b]4. Just Can’t Get Enough[/b]
De Britse band Depeche Mode scoorde in de jaren tachtig een absolute hit met het nummer [i]Just Can’t Get Enough[/i]. Het nummer haalde de twee voorgaande jaren een plek in de bovenste helft van de Top 2000. De Schotse topclub Celtic heeft het nummer als goaltune geadopteerd, maar vooral gezongen door de fanatieke fans klinkt ‘ie prachtig!

[b]3. When the Spurs Go Marching In[/b]
Het lied ‘When the Saints Go Marching In’ is veelvuldig te horen op talloze plekken in de wereld. Elvis Presley en The Beatles hebben de tekst gezongen, Southampton heeft het lied geadopteerd vanwege de bijnaam [i]The Saints[/i]. Maar bij Tottenham Hotspur klinkt de iets aangepaste versie toch nog iets mooier.

[b]2. El Cant del Barça[/b]
Veel voetballiefhebbers hebben al eens een bezoek gebracht aan Camp Nou, het imposante stadion van FC Barcelona. Natuurlijk komen de meesten vooral om sterren als Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez te zien schitteren. Leer wel vooral het oude clublied [i]El Cant del Barça[/i] uit je hoofd.

[b]1. You’ll Never Walk Alone[/b]
In Nederland is het nummer van Gerry & the Pacemakers voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd van FC Twente te horen. Ook Feyenoord maakt gretig gebruik van het nummer, net als de Schotse topclub Celtic. Maar natuurlijk klinkt [i]You’ll Never Walk Alone[/i] het mooist bij Liverpool.

Welke imponeert het meest?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
  • 9
  • 10
969+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:21
1+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
7+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
5+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
131+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
53+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
26+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
113+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
44+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
57+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
376+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
164+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
254+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
637+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
153+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8598+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1912+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3201+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
489+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
946+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:15
337+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie