De 10 fanatiekste supportersgroepen in de wereld

Soccernews

Spelers, trainers, bestuurders en scheidsrechters zorgen gezamenlijk voor mooie voetbalwedstrijden. Het publiek is en blijft echter onmisbaar. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien zeer fanatieke supportersgroepen op een rijtje.

[b]10. Olympiakos Piraeus[/b]
Het Griekse volk is een emotioneel gezelschap en dat blijft in de voetbalwereld niet onopgemerkt. Zo heeft recordkampioen Olympiakos Piraeus, dat afkomstig is uit de havenstad van Athene, een bloedfanatieke aanhang.

[b]9. Feyenoord[/b]
Feyenoord snakt al jaren naar een nieuwe hoofdprijs en dan vooral naar een huldiging op de Coolsingel. Maar hoe goed of slecht de ontwikkelingen in De Kuip ook zijn, zowel thuis als uit kan de club rekenen op een hondstrouw Legioen.

[b]8. Lech Poznan[/b]
De gemiddelde voetballiefhebber gaat niet snel zitten voor een wedstrijd uit de Poolse competitie. Toch is een bezoekje aan bijvoorbeeld Lech Poznan een advies waard en dan vooral vanwege de fantastische sfeer bij deze club.

[b]7. Napoli[/b]
Napoli kennen we onder meer als oud-werkgever van Diego Maradona, een van de beste voetballers aller tijden. In Napels draagt men hem tot op de dag van vandaag op handen. Stadio San Paolo is voor tegenstanders daarentegen een vervelende plek.

[b]6. Galatasaray[/b]
Turkse voetbalsupporters zijn over het algemeen zeer emotioneel. Soms roept dat weerstand op, maar over het algemeen resulteert dat in een fantastische sfeer. Grootmacht Galatasaray is misschien wel het beste voorbeeld.

[b]5. Celtic[/b]
Lionel Messi laat zich niet zo snel gek maken door mensen op de tribunes. De steraanvaller van FC Barcelona heeft alles wel meegemaakt, maar zelfs de Argentijn gaf toe dat hij geraakt werd door de sfeer op Celtic Park.

[b]4. AS Roma[/b]
De Italiaanse Serie A heeft een naam hoog te houden aangaande de ultra-sfeer op de tribunes. AS Roma is daar een mooi voorbeeld van. De werkgever van Kevin Strootman is vooral interessant om te volgen zodra SS Lazio op bezoek komt.

[b]3. Liverpool[/b]
Engeland heeft het niet zo op de ultras en blijft de eigen cultuur trouw. Liverpool is een van de vele clubs met een prachtige sfeer, maar een bezoek aan Anfield is ook écht speciaal. [i]The Kop[/i] is een van de bekendste tribunes ter wereld.

[b]2. Boca Juniors[/b]
La Bombonera is door het Engelse medium [i]FourFourTwo[/i] uitgeroepen tot het beste stadion ter wereld. Dat is niet los te zien van het fanatisme bij Boca Juniors. Zeker de derby tegen River Plate levert overal ter wereld kijkers op.

[b]1. Borussia Dortmund[/b]
Bayern München mag dan de grootste club van Duitsland zijn, voor de beste supporters moet je bij Borussia Dortmund zijn. Ruim 80.000 mensen aanschouwen de thuisduels waarvan 25.000 op de befaamde zuidtribune. Ook uitduels worden trouw bezocht.

Welke aanhang bevalt je het meest?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
1611+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:10
13+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
103+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:50
21+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
17:48
5+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
6+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
17:32
45+
Feyenoord verlengt contracten vijftal niet
17:30
9+
Oosting waarschuwt zijn spelers: “We hebben nog niets”
17:11
165+
Belangrijke update Fabrizio Romano over Arne Slot
16:48
90+
‘Transferstrijd tussen Ajax en PSV’
16:30
78+
Dit zijn de beste teamgenoten ooit van Van der Gijp en Kieft
16:09
67+
Spaan sneert naar Nederlandse top: “Daar scouten ze beter dan bij ons”
15:48
599+
‘Kroes neemt meteen nieuwe trainer mee bij Ajax-terugkeer’
15:31
30+
UEFA kiest Makkelie als enige Nederlandse scheidsrechter bij EK
15:11
468+
‘Promes speelt vies spelletje in Dubai’
14:51
128+
FC Twente slijpt de messen: “We hebben nog niets”
14:36
365+
Woeste Ten Hag haalt uit én reageert op Antony-schandaal
14:22
143+
Hélène Hendriks reageert op harde kritiek
14:07
245+
‘Robin van Persie nadert akkoord met Eredivisionist’
13:50
149+
Driessen: “Dat moet Slot he-le-maal niet zeggen”
13:35
2478+
‘Stop ermee, Bas Nijhuis’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie