10 voetballers die vooral opvielen vanwege een bizarre haardracht

Soccernews

Profvoetballers zijn soms net stijliconen. Een grote groep volgt de modetrend nauwlettend, maar sommigen vinden dat niet zo belangrijk en houden er een opmerkelijke haardracht op na. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien (al dan niet actieve) voorbeelden op een rijtje.

[b]10. Benoit Assou-Ekotto[/b]
Assou-Ekotto is geboren in Frankrijk en bezit de Kameroense nationaliteit. De meesten kennen hem als speler van Tottenham Hotspur, de trouwe volgers weten dat hij tegenwoordig voor Saint-Etienne actief is. Tegenwoordig heeft hij een relatief bescheiden kapsel, maar velen herinneren zijn Afrokapsel nog wel.

[img]//uploads/benoit-assou-ekotto(kameroen)(19-06-2014).jpg[/img]

[b]9. Mario Balotelli[/b]
Wanneer je het hebt over profvoetballers met een opmerkelijk kapsel, dan mag de naam van Mario Balotelli niet ontbreken. De Italiaanse aanvaller heeft talloze stijlen geprobeerd en stond daarmee voortdurend in de spotlights. Voor zijn huidige werkgever AC Milan was dat aanleiding om contractuele afspraken te maken.

[img]//uploads/mario-balotelli(liverpool)(03-10-2014)(1).jpg[/img]

[b]8. Abel Xavier[/b]
De oud-PSV’er is tegenwoordig niet meer actief op de voetbalvelden en dat is zonde. Niet zozeer omdat de international van Portugal een uitblinker was binnen de lijnen, wel omdat hij altijd opviel met zijn haardracht. Volgens menigeen spendeerde hij meer tijd aan zijn haar dan aan voetbal.

[img]//uploads/abel-xavier(1).jpg[/img]

[b]7. Bas(ir) Savage[/b]
Robbie Savage was vooral bekend om zijn harde manier van voetballen, zijn naamgenoot Bas(ir) viel vooral op omwille van zijn haardracht. De Engelsman koos voor bijzondere kapsels. De inspiratiebron van de meest opvallende keuze werd al snel duidelijk: Spiderman.

[img]//uploads/bas-savage(26-11-2015).jpg[/img]

[b]6. Jason Lee[/b]
Zijn voetbalcarrière was er niet eentje om de geschiedenisboeken mee te halen, ondanks dat hij 21 jaar lang actief was op de velden. Zo speelde hij onder meer in de spits bij Charlton Athletic. In 1994 trok hij echter vooral de aandacht vanwege zijn kapsel waarmee hij de bijnaam ‘Ananashoofd’ verkreeg. Fans kozen hem al snel uit als mikpunt.

[img]//uploads/jason-lee(26-11-2015).jpg[/img]

[b]5. Manuel Cange[/b]
Zijn naam doet waarschijnlijk nauwelijks een belletje rinkelen en dat is geen schande, want hij speelt slechts voor het Angolese Santos di Viana. Het is dan ook niet vanwege zijn voetbalcapaciteiten dat hij opvalt. Zijn haardracht trekt meer aandacht, al kan Cange (‘Loco’) in bepaalde gevallen juist wel méér gebruiken.

[img]//uploads/manuel-cange(26-11-2015).jpg[/img]

[b]4. Carlos Valderrama[/b]
Valderrama speelde het grootste deel van zijn carrière in geboorteland Colombia en de Verenigde Staten. Ook in Europa was hij een aantal seizoenen actief, in Frankrijk (Montpellier) en Spanje (Real Valladolid) om precies te zijn. De middenvelder viel hier vooral op vanwege zijn geblondeerde haardos met de bijnaam [i]De Witte Gullit[/i] als resultaat.

[img]//uploads/carlos-valderrama(26-11-2015).jpg[/img]

[b]3. Djibril Cissé[/b]
Noem de naam van Cissé en hoogstwaarschijnlijk vallen twee dingen op, Enerzijds zijn vele clubs met onder meer Liverpool, Sunderland, Olympique Marseille, Panathinaikos en SS Lazio. Anderzijds maakte de aanvaller uit Frankrijk naam met zijn opmerkelijke kapsels.

[img]//uploads/djibril-cisse(frankrijk)(archief)(1).jpg[/img]

[b]2. Taribo West[/b]
Taribo West speelde ruim veertig interlands voor Nigeria. Als verdediger kwam hij eveneens uit voor talloze clubs in Europa, waaronder Internazionale, AC Milan, Partizan Belgrado en 1. FC Kaiserslautern. Velen kennen de Afrikaan echter vooral vanwege zijn opvallende kapsels.

[img]//uploads/taribo-west(nigeria)(1).jpg[/img]

[b]1. Giovanni Simeone[/b]
We besluiten deze lijst met Giovanni Simeone, inderdaad de zoon van Atlético Madrid-coach Diego Simeone. De rechtsbenige aanvaller speelt in Argentinië voor topclub River Plate en heeft voor een opmerkelijke haardracht gekozen. Wat ons betreft een waardige afsluiting.

[img]//uploads/giovanni-simeone(26-11-2015).jpg[/img]

Welk kapsel is de lelijkste?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
652+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:10
0+
Jonk over ‘pijnlijk’ Volendam-vertrek: “Mijn vrouw werd zelfs uitgescholden”
10:50
10+
Te Kloese baalt van Kuip-dossier: “Is het laatste woord nog niet over gesproken”
10:35
115+
Ajax-terugkeer voor Davy Klaassen?
10:20
98+
‘Megaklap voor sportzender’
10:00
95+
Giménez gelooft in Feyenoord-titel: “Het kan nog”
09:58
93+
Van den Brom en Sneijder laken ‘schandalig’ Ajax-vertrek
09:43
37+
‘Oranje-tweetal hoofdpijndossier voor Ronald Koeman’
09:29
125+
Kieft laakt Slot: “Feyenoord is uiteindelijk de tweede keus”
09:13
55+
De Mos ziet ‘voordeel’ voor PSV in blessure Dest
08:56
162+
‘Tweetal nóóit meer in Vandaag Inside’
08:38
217+
‘PSV hakt knoop door over Ramalho’
08:27
55+
‘Bayern nadert akkoord met topfavoriet’
08:12
87+
Van der Gijp lyrisch over ‘kilometervreter’: “Níet normaal man!”
07:55
118+
‘Inter-exit voor Denzel Dumfries’
07:39
723+
‘Gênante actie Feyenoord-aanhang tijdens bekerfinale’
07:20
398+
Van der Gijp wijst opmerkelijke Frenkie de Jong-vervanger aan
23:45
217+
Derksen valt ‘de grote Seedorf’ aan: “Vier keer gefaald”
23:37
187+
Sneijder haalt zijn gelijk: “Ik heb hem getipt”
23:22
296+
Slot-exit neemt ‘heel serieuze vormen aan’
23:15
605+
“Koeman is helemaal niet zo gecharmeerd”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie