10 opmerkelijke gebaren van Ronaldo waardoor je hem zal leren waarderen

Soccernews

Cristiano Ronaldo is absoluut een van de allerbeste voetballers ter wereld. Zijn gedrag roept nog weleens weerstand op, maar feit is ook dat de Portugese steraanvaller van Real Madrid een warme kant heeft. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien speciale gebaren richting de medemens op een rijtje.

[b]10. Schadevergoeding doneren[/b]
[i]The Sun[/i] vindt waarheidsbevinding niet altijd even belangrijk. Zo publiceerde het Britse tabloid in 2008 het bericht dat Ronaldo met vier modellen was gesignaleerd in een nachtclub. De aanvaller stapte naar de rechtbank, ontving een schadevergoeding en doneerde dit bedrag aan een goed doel op het Portugese Madeira.

[b]9. Financiële hulp na een tsunami[/b]
In 2004 reageerde wereld geschokt door een vernietigende tsunami. De jonge Martunis verloor daarbij zowel zijn moeder als twee broers, maar overleefde in een tenue van de Portugees Rui Costa. Ronaldo trok zich dit noodlot aan en zamelde veel geld in voor de opbouw. Martunis speelt intussen voor Sporting Portugal, inderdaad de eerste profclub van [i]CR7[/i].

[b]8. Actie tegen Ebola[/b]
In 2014 werd de campagne ’11 tegen Ebola’ gelanceerd door een aantal gewaardeerde profvoetballers, waaronder Ronaldo. Onder het motto ‘Samen kunnen we Ebola’ verslaan werd aandacht geschonken aan de strijd tegen deze ziekte. Ook spelers als Neymar en Didier Drogba behoorden tot de initiatiefnemers.

[b]7. ‘Save the Children'[/b]
Sinds 2012 staat Ronaldo te boek als ambassadeur van de organisatie Save the Children. De internationale hulporganisatie is opgericht om het welzijn van kinderen te behartigen. “Als vader weet ik sinds het begin hoe belangrijk het is om mijn zoon een gezond leven te schenken en ik wil ieder kind dezelfde kans geven”, luidde zijn verklaring.

[b]6. ’11 for Health'[/b]
Ronaldo besloot in 2012 eveneens om zich aan te sluiten bij de actie ’11 for Health’, een initiatief van de wereldvoetbalbond FIFA. Insteek van deze actie is kinderen op veilige afstand te houden van zaken als verslaving, obesitas, malaria en HIV. Gedurende elf groepssessies werd informatie uitgewisseld.

[b]5. Aandacht voor Gaza[/b]
Sommigen omschrijven Ronaldo als arrogant. Zo ziet de aanvaller zichzelf als de allerbeste voetballer ter wereld, iets wat onder meer ontstond door het winnen van een Gouden Schoen. Ronaldo besloot de trofee te verkopen via een veilig en spendeerde de anderhalf miljoen euro aan de kinderen van conflictgebied Gaza.

[b]4. Een benefietwedstrijd voor Madeira[/b]
Madeira is de geboorteplaats van Ronaldo en dus heeft hij een speciale band met deze regio. Logischerwijs reageerde de aanvaller geschokt in 2010 toen Madeira werd getroffen door een overstroming met 42 doden als gevolg. Ronaldo besloot direct hulp toe te zeggen en werd een prominent gezicht bij de benefietwedstrijd.

[b]3. Steun voor een kankerpatiënt[/b]
Na twee jaar behandelen kreeg Nuhazet te horen dat er niets meer te doen was. Zijn ouders reageerde geschokt, maar wilden de jonge kankerpatiënt nog een mooie periode gunnen. Daarom werd een ontmoeting met idool Ronaldo geregeld. In overleg met zaakwaarnemer Jorge Mendes werd bovendien een persoonlijke behandeling in Amerika tot stand gebracht.

[b]2. De bouw van specialistencentra[/b]
In 2007 kreeg Maria Dolores dos Santos Aveiro op 54-jarige leeftijd te horen dat er kanker was ontdekt. Zij onderging de behandeling met succes en dat inspireerde haar zoon Ronaldo, die liefst 100.000 pond doneerde voor de bouw van specialistencentra om nog veel meer kankerpatiënten te helpen.

[b]1. Bescherming voor Japans jongetje[/b]
Op een speciale avond mag een Japans jongetje op het podium enkele vragen stellen aan Ronaldo. Zijn Portugese uitspraak is niet fantastisch te noemen en dat resulteert in gelach vanuit de zaal. Plotseling is de aanvaller dit spuugzat en vraagt waarom iedereen lacht, omdat hij vindt dat ze diens prima poging moeten waarderen.

Welk gebaar imponeert het meest?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
1272+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie