De 7 meest succesvolle voetbalsteden in de wereld

Soccernews

Bepaalde steden zijn supertrots op die ene profclub, zeker wanneer deze op het hoogste niveau actief is. Bepaalde steden in de wereld leveren zelfs nog meer clubs. [i]SoccerNews.nl[/i] zet de topzeven op een rijtje.

[b]7. Athene[/b]
Olympiakos Piraeus is de allergrootste club van Griekenland. Deze grootmacht is afkomstig uit Piraeus, dat als havenstad aan Athene is gegroeid en daar ook onder valt. Olympiakos moet de stad delen met maar liefst drie clubs: aartsrivaal Panathinaikos, AEK Athene en Atromitos.

[img]//uploads/olympiakos-piraeus-panathinaikos(lijstje)(09-11-2015).jpg[/img]

[b]6. Moskou[/b]
In Rusland zijn de afstanden tussen voetbalsteden ontzettend groot en des te handiger is het feit dat Moskou vier clubs levert. Al deze clubs spelen ook daadwerkelijk met de hoofdstad als toevoeging. Het gaat om CSKA (tegenstander van PSV in de Champions League), Dinamo, Lokomotiv en Spartak.

[img]//uploads/cska-moskou(sfeeractie)(09-11-2015).jpg[/img]

[b]5. Praag[/b]
Praag staat bekend als een mooie stad om te bezoeken. Mocht de vrouw des huizes eens naar de Tsjechische hoofdstad willen afreizen, vergeet dan als mannelijke voetballiefhebber vooral niet om de stadions te bezoeken. Met Sparta Praag, Slavia Praag, Dukla Praag en Bohemians 1905 is deze stad goed voor vier clubs.

[img]//uploads/sparta-praag(supporters)(09-11-2015).jpg[/img]

[b]4. Madrid[/b]
Bij de Spaanse hoofdstad denk je natuurlijk direct aan Real Madrid, een van de grootste clubs ter wereld. Ook Atlético Madrid draait al jaren mee in de top van Spanje. Madrid levert echter nog twee clubs aan de Primera División: Getafe CF en Rayo Vallecano.

[img]//uploads/real-madrid-atletico-madrid(01-12-2012).jpg[/img]

[b]3. Istanbul[/b]
De Turkse titelstrijd gaat de laatste jaren tussen drie verschillende clubs: Galatasaray, Fenerbahçe en Besiktas. Logischerwijs is de rivaliteit tussen deze drie clubs ontzettend groot. Istanbul levert evenwel nog eens twee clubs aan de Süper Lig: Istanbul BB en Kasimpasa SK.

[img]//uploads/galatasaray-fenerbahce(lijstje)(30-08-2015).jpg[/img]

[b]2. Londen[/b]
Natuurlijk mag Londen niet vergeten worden. In deze Engelse stad stikt het van de voetbalclubs, zo ook in de Premier League. Dit seizoen bestaat de verzameling uit vijf clubs: landskampioen Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur, West Ham United en Crystal Palace.

[img]//uploads/diego-costa(chelsea)gabriel-paulista(arsenal)(19-09-2015).jpg[/img]

[b]1. Buenos Aires[/b]
Voor dé hoofdleverancier verlaten we Europa en gaan we naar Zuid-Amerika, Argentinië om precies te zijn. Buenos Aires is een echte voetbalstad. Natuurlijk spreekt de zeer beladen derby tussen Boca Juniors en River Plate het meest in het oog. Uit dezelfde stad zijn ook Argentinos Juniors, Vélez Sarsfield, Nueva Chicago, Club Atlético Huracán en San Lorenzo afkomstig.

[img]//uploads/boca-juniors-river-plate(lijstje)(30-08-2015).jpg[/img]

Wat is de mooiste voetbalstad?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
1631+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie