PSV’er: “Door tattoo draag ik m’n vader altijd bij me”

Soccernews

Velen gingen er vanuit dat Jorrit Hendrix bij het ‘grote’ Oranje mocht gaan aansluiten door de blessure van Davy Klaassen, maar toch bleef de PSV-sterkhouder beperkt tot optredens bij Jong Oranje. Zondagavond speelt hij in De Goffert tegen Jong Slowakije.

In de voorbereiding hierop sprak Hendrix met het [i]Algemeen Dagblad[/i]. Zo legt hij onder meer de betekenis van zijn tatoeage op zijn bovenarm uit. Er valt een Engelse zin te lezen die opgedragen is aan vader Wim. Hij overleed drie jaar geleden aan een ziekte. “Door die tatoeage draag ik hem altijd bij me. Voor de rest zit mijn vader altijd in mijn gedachten. Een jaar terug besloot ik deze tatoeage te laten zetten. Heb lang getwijfeld. Ik wilde wel iets, maar wist niet goed waar en wat.”

“Ik heb er heel goed over nagedacht. Dit is mijn enige tatoeage. Veel zullen er niet volgen. Ik ben niet zo van de plakplaatjes. Deze valt ook niet op. Het is iets voor mezelf. Zo wilde ik het ook. Ik loop er niet mee te koop. Zo ben ik niet”, vervolgt de altijd nuchtere Hendrix.

De middenvelder zegt ‘sterker te zijn geworden’ door de dood van zijn vader. “Op het moment dat ik mijn vader verloor, was ik nog heel afhankelijk van hem. Ik was net zeventien geworden. Hij bracht me overal naartoe en zag elke wedstrijd. Vanaf mijn achtste was hij er altijd bij. Dat viel in één keer weg. Het was zwaar. Ik zat er echt doorheen. Daarna heb ik er kracht uit geput. Gelukkig is het allemaal goed gekomen.”

Hendrix een toekomstige basisspeler voor Oranje?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat is overdreven
430+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie