Kersverse Groningen-topper reageert: “De Eredivisie is een goede competitie”

Soccernews

Kasper Larsen moet bij FC Groningen de vervanger worden van de naar Feyenoord vertrokken Braziliaan Eric Botteghin. En de jonge Deen, die overkomt van Odense BK, kijkt met een glimlach naar de toekomst. Het is duidelijk dat hij in zijn nopjes is met zijn transfer naar de Nederlandse Eredivisie.

In gesprek met het digitale thuis van Groningen vertelt Larsen over zijn overstap: “Het was inderdaad een korte nacht van slechts een paar uur slaap, maar dat is oké. Het is allemaal heel snel gegaan, maar zoiets hoort bij voetbal. De presentatie maakte indruk op me. Er waren al veel mensen zo op de vroege morgen. Dat maakt me direct enthousiast en ook het stadion ziet er mooi uit.”

Larsen speelde bij Odense nog samen met Mohamed El Makrini, die nu uitkomt voor SC Cambuur. “We waren kamergenoten tijdens ons trainingskamp en daar hebben we veel over voetbal gesproken. Ook over de Eredivisie. Hij heeft me verteld dat FC Groningen een mooie club is. De Eredivisie is een goede competitie met snel voetbal, iets wat bij mij past.”

De Deense verdediger werd dit jaar door zijn club gedurende een korte periode uitgeleend aan FC Astana. “Kazachstan is toch echt Kazachstan en niet de beste plaats voor een jonge voetballer. Het financiële aspect speelde een belangrijke rol in mijn keuze destijds, maar ik ben er achter gekomen dat dit niet zo heel belangrijk is. Ik ben een jonge speler en wil me graag verder ontwikkelen. Daarom ben ik heel tevreden dat dit bij een grote club als FC Groningen kan.”

[b][url=//news/324968/FC_Groningen_haalt_nieuwe_verdediger_uit_Denemarken]Larsen heeft FC Groningen naar verluidt zo’n 400.000 euro gekost.[/url][/b]

Denk jij dat Larsen Botteghin kan doen vergeten?

  • Ja
  • Nee
73+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie