De 10 vergeten voetballers van Feyenoord

Soccernews

Feyenoord-supporters smullen van namen als Coen Moulijn, Ove Kindvall en Jozsef Kiprich. Zij spreken in Rotterdam-Zuid tot de verbeelding. Anderen verdwijnen naar de achtergrond totdat de naam plotseling weer ergens opduikt. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien vergeten Feyenoorders op een rijtje.

[b]10. David Connolly[/b]
In de periode 1997-2001 speelde Connolly 25 wedstrijden voor Feyenoord en scoren deed de Ierse aanvaller zeven keer. Toch was dat voldoende om indruk te maken en dat had alles te maken met 13 mei 2001. Op die dag won Feyenoord met 3-4 van Ajax, mede dankzij twee doelpunten en een assist van Connolly.

[b]9. Alexander Östlund[/b]
Zweden bereikte in 2004 de kwartfinale van het EK, met een strafschoppenserie tegen Nederland als eindstation. Östlund maakte deel uit van die ploeg en verdiende een half jaar later de overstap naar Feyenoord. De verdediger speelde een jaar in De Kuip en werd veelvuldig ingezet, maar fungeerde vaak als pispaaltje na een nederlaag. Southampton lijfde hem vervolgens in.

[img]//uploads/alexander-ostlund(feyenoord)(11-08-2015).jpg[/img]

[b]8. Diego Biseswar[/b]
Biseswar doorliep een deel van de jeugdopleiding en mocht na twee uitleenperiodes aansluiten bij de A-selectie. De vleugelaanvaller maakte een zeer grillige indruk. Biseswar viel in bepaalde wedstrijden niet op, maar kon vanuit het niets een schitterend doelpunt maken. In het seizoen 2008-2009 kreeg hij al na drie seconden geel in de Klassieker, een record.

[b]7. Jacob Lensky[/b]
Vanaf januari 2007 maakte Lensky officieel deel uit van Feyenoord. Als oud-speler van Celtic speelde de Canadees welgeteld één wedstrijd voor de Rotterdammers, in februari van dat jaar uit bij FC Twente (3-0 nederlaag). Na anderhalf jaar beëindigde Lensky zijn voetbalcarrière vanwege privéredenen. Bij FC Utrecht probeerde hij het daarna nog wel, maar een alcoholprobleem gooide roet in het eten.

[img]//uploads/somalia(feyenoord)(11-08-2015).jpg[/img]

[b]6. Wanderson de Paula Sabino[/b]
Deze spits is vooral bekend onder de voetbalnaam Somália. De bonkige Braziliaan wist niet te vlammen als speler van Feyenoord, maar nam wel een zeer belangrijk doelpunt voor zijn rekening. In het seizoen 1999-2000 schoot hij de Rotterdammers naar de tweede ronde van de Champions League door raak te pegelen tegen Rosenborg BK.

[b]5. Marcel Meeuwis[/b]
Marcel Meeuwis speelde voor Willem II, VVV-Venlo en Roda JC Kerkrade voordat hij door het Duitse Borussia Mönchengladbach werd ingelijfd. Zijn Bundesliga-avontuur bleek geen succes en daarom stapte de middenvelder in 2011 over naar Feyenoord, maar met slechts twaalf optredens werd ook dat geen gelukkig huwelijk. Meeuwis keerde uiteindelijk transfervrij terug naar VVV.

[img]//uploads/sebastian-pardo(feyenoord)(11-08-2015).jpg[/img]

[b]4. Sebastián Pardo[/b]
Sebastián Pardo werd in de zomer 2002, kort na de UEFA Cup-winst, opgenomen in de selectie van Feyenoord. De Chileense middenvelder speelde iets meer dan de helft van de competitiewedstrijden en bewees zijn waarde middels het winnende doelpunt in de Champions League-wedstrijd bij Newcastle United (0-1). Toch wist Pardo nooit echt door te breken in De Kuip.

[b]3. Lee Chun-Soo[/b]
Circa twee miljoen euro betaalde Feyenoord zo’n zeven jaar geleden om Chun-Soo in te lijven. Zijn periode in Rotterdam bleek een fikse tegenvaller. Niet alleen sloot de Zuid-Koreaan pas later aan vanwege dienstplichtverplichtingen, maar bovenal wist de aanvaller weinig indruk te maken. Na uitleenperiodes in eigen land verdween Chun-Soo geruisloos naar Saudi-Arabië.

[img]//uploads/lee-chun-soo(feyenoord)(11-08-2015).jpg[/img]

[b]2. Stefan Babovic[/b]
Babovic maakte als proefspeler een goede indruk, maar werd te duur bevonden door de leiding van Feyenoord. Onder aanvoering van Leo Beenhakker werd een speciale constructie op poten gezet en diens vader had daar een belangrijk aandeel in. Babovic zou slechts elf officiële wedstrijden spelen (twee doelpunten). Toch wekte de passievolle middenvelder uit Servië sympathie bij de aanhang van Feyenoord.

[img]//uploads/mauricio-aras(feyenoord)(11-08-2015).jpg[/img]

[b]1. Mauricio Aros[/b]
In de winterstop van het seizoen 2001-2002 werd Aros voor een half jaar vastgelegd door Feyenoord. De Chileen werd gehaald met het oog op de blessures van Ramon van Haaren en Pieter Collen, twee spelers die evenmin zouden misstaan in deze rubriek. Aros verloor de concurrentiestrijd echter van Tomasz Rzasa en daarom werd de optie niet gelicht.

Wie zorgt voor de mooiste herinneringen?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
267+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie