De 10 grootste transferflops van Ajax van de afgelopen 3 jaar

Soccernews

De aankopen van Ajax bleken niet altijd een daverend succes te worden in Amsterdam. Zo kocht Marc Overmars, de directeur voetbalzaken bij de Amsterdammers, al de nodige spelers die uiteindelijk amper aan spelen toekwamen. [i]SoccerNews.nl[/i] heeft een lijstje opgesteld met de 10 grootste transferflops van Ajax van de afgelopen 3 jaar.

[b]10. Richairo Zivkovic[/b]
De spits werd in de zomer van 2014 met hoge verwachtingen door Ajax overgenomen van FC Groningen. Vervolgens besloot de clubleiding van de Amsterdammers echter dat Zivkovic beter kon rijpen bij Jong Ajax. Aan speelminuten bij de hoofdmacht kwam Zivkovic tot op heden zelden. Komend seizoen wordt de spits uitgeleend aan Willem II. Wellicht dat hij na zijn huurperiode wel bij Ajax kan laten zien waartoe hij in staat is.

[img]//uploads/richairo-zivkovic(willem-ii)(27-06-2015).jpg[/img]

[b]9. Nick Viergever[/b]
Een andere speler die in de zomer van 2014 werd gehaald, maar nog niet heeft weten te overtuigen, is Viergever. De linksback annex centrale verdediger liet AZ voor een transfersom van 2 miljoen euro achter zich om aan de slag te gaan bij Ajax. Hoewel hij bij de Amsterdammers aan aardig wat speelminuten kwam, waren zijn prestaties niet altijd om over naar huis te schrijven.

[img]//uploads/nick-viergever(ajax)(10-03-2015).jpg[/img]

[b]8. Tobias Sana[/b]
Ook voor Sana liep zijn avontuur bij Ajax anders dan gepland. De Zweed vertrok in 2012 naar Amsterdam en begon in principe goed in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Uiteindelijk werd het echter niets voor Sana bij Ajax. In 2015 vertrok de linksbuiten naar Malmö FF.

[img]//uploads/tobias-sana(ajax)(24-03-2014)(1).jpg[/img]

[b]7. Isaac Cuenca[/b]
Een andere speler die bij Ajax nooit uit de verf kwam, is Cuenca. De Spanjaard werd door FC Barcelona een halfjaar uitgeleend aan de club uit Amsterdam, maar een succes werd dat niet. Mede door blessureleed kon Cuenca nooit zijn meerwaarde tonen in het elftal van trainer Frank de Boer.

[img]//uploads/isaac-cuenca(deportivo-la-coruna)(27-10-2014).jpg[/img]

[b]6. Bojan Krkic[/b]
Ondanks de mispeer met Cuenca, probeerde Ajax het later opnieuw bij FC Barcelona en keerde Overmars terug met Bojan Krkic. De huidige speler van Stoke City kon weliswaar rekenen op het vertrouwen van trainer Frank de Boer, maar uiteindelijk bleek dat niet voldoende voor Krkic om ook echt te kunnen overtuigen.

[img]//uploads/bojan-krkic(stoke-city)(25-08-2014).jpg[/img]

[b]5. Danny Hoesen[/b]
Ajax stond er in 2012 op om Hoesen over te nemen van Fulham. De spits, die eerder succesvol was tijdens zijn uitleenbeurt bij Fortuna Sittard, kon bij Ajax echter niet brengen waarvoor hij gehaald was. Tegenwoordig staat de in Heerlen geboren speler onder contract bij FC Groningen, waar hij vorig seizoen ook niet overtuigde.

[img]//uploads/danny-hoesen(ajax)(4).jpg[/img]

[b]4. Lucas Andersen[/b]
Andersen heeft het afgelopen seizoen meerdere kansen gehad van De Boer om te laten zien wat hij in huis heeft. De Deen slaagde er tot op heden echter nog niet in om het vertrouwen van zijn trainer terug te betalen. Doorgaans speelde de linkshalf, die als jeugdspeler al miljoenen kostte, onzichtbare wedstrijden.

[img]//uploads/lucas-andersen(ajax)(12-04-2015).jpg[/img]

[b]3. Mike van der Hoorn[/b]
Van der Hoorn behoort nog altijd tot de selectie van De Boer, ondanks dat hij bij Ajax niet zelden een fout maakte in de verdediging. De in Almere geboren speler werd in 2013 voor 4 miljoen euro overgenomen van FC Utrecht. Bij Ajax heeft hij nog een contract tot de zomer van 2017.

[img]//uploads/mike-van-der-hoorn(ajax)(02-07-2015).jpg[/img]

[b]2. Lerin Duarte[/b]
Ajax besloot in 2013 om voor 3 miljoen zaken te doen met Heracles Almelo. Duarte had namelijk een redelijk seizoen achter de rug bij de Heraclieden, waarna Ajax de middenvelder als aanwinst zag. In Amsterdam kwam de Rotterdammer echter niet uit de verf. Waar zijn toekomst ligt, is nog onbekend.

[img]//uploads/lerin-duarte(ajax)(26-09-2014).jpg[/img]

[b]1. Niki Zimling[/b]
In de zoektocht naar ervaring kwam de clubleiding van Ajax in de zomer van 2014 terecht bij FSV Mainz 05. Van die club werd de dertigjarige Zimling voor één seizoen gehuurd, maar een succes kan die huurperiode niet genoemd worden. De Boer maakte amper gebruik van de diensten van Zimling.

[img]//uploads/niki-zimling(ajax)(14-09-2014).jpg[/img]

Wie is volgens jou de grootste transferflop?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
3745+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie