De 10 duurste spelers uit de geschiedenis van Chelsea

Soccernews

Sinds miljardair Roman Abramovich in 2003 de Engelse grootmacht Chelsea overnam, is niets te gek in Londen. De rijke Rus strooide met geld, maar dat zorgde wel voor succes. Chelsea pakte diverse prijzen en stevent ook dit seizoen op de Engelse landstitel af. De sterke prestaties komen vooral door aanwinsten van buitenaf, maar wat zijn de tien duurste transfers uit de geschiedenis van Chelsea? [i]SoccerNews.nl[/i] stelde in samenwerking met [i]Purely Football[/i] een lijstje op.

[b]1. Fernando Torres[/b]
De Spanjaard was één van de beste spitsen ter wereld toen Chelsea hem in januari 2011 voor 63 miljoen euro overnam van Liverpool. Bij Chelsea kon hij echter nooit imponeren en hij kwam tot slechts twintig treffers in 110 competitieduels. Afgelopen zomer werd hij daarom voor twee seizoenen aan AC Milan verhuurd, maar die club nam hem begin januari definitief over om hem vervolgens voor anderhalf jaar aan zijn oude club Atlético Madrid te verhuren. Zelfs bij Atlético heeft hij Torres zijn draai nog niet weten te vinden, getuige zijn ene doelpunt in dertien competitieduels.

[img]//uploads/fernando-torres(chelsea)(3).jpg[/img]
[b]2. Eden Hazard[/b]
Chelsea won in 2012 de strijd om de begeerde flankaanvaller van het Franse Lille en legde naar verluidt iets meer dan veertig miljoen euro op tafel voor de Belgische dribbelaar. Zeker in zijn tweede seizoen speelde Hazard op een uitstekend niveau bij de Engelse topclub. De 24-jarige presteert dit seizoen echter ook niet slecht. Hazard was in 31 competitieduels goed voor twaalf doelpunten. Verder gaf de Belg ook nog eens acht beslissende passes op ploeggenoten.

[img]//uploads/eden-hazard(chelsea)(12).jpg[/img]
[b]3. Diego Costa[/b]
De goalgetter werd afgelopen zomer binnengehaald voor ongeveer veertig miljoen euro. De ex-speler van Atlético Madrid moest bij Chelsea het spitsenprobleem oplossen en dat doet hij vooralsnog meer dan goed. De 26-jarige international van Spanje was in 24 competitieduels al goed voor negentien doelpunten voor de koploper van Engeland. Afgelopen seizoen liet Costa zijn scoringsdrift al in Spanje zien met 27 treffers in 35 La Liga-duels voor Atlético Madrid.

[img]//uploads/diego-costa(chelsea)(31-07-2014).jpg[/img]
[b]4. Andriy Shevchenko[/b]
De 38-jarige voormalige aanvaller was van 1999 tot en met 2006 een absolute topschutter bij AC Milan. Chelsea had in de zomer van 2006 dan ook 39 miljoen euro voor hem over, maar Shevchenko kon in Engeland zijn draai maar niet vinden. In twee seizoenen kwam hij niet verder dan negen doelpunten in 47 competitieduels. Na die twee jaar verhuurde Chelsea hem nog een jaar aan zijn oude club AC Milan, maar ook daar kon Shevchenko zijn draai niet meer vinden. In 2009 keerde hij daarop terug bij Dinamo Kiev, de club waar hij begon. In 2012 stopte hij met voetballen.

[img]//uploads/andry-shevchenko(chelsea)(31-07-2014).jpg[/img]
[b]5. Cesc Fàbregas[/b]
Chelsea nam de Spaanse middenvelder afgelopen zomer voor een flink bedrag over van FC Barcelona. De Londense grootmacht had 38 miljoen euro over voor Fàbregas, die van manager José Mourinho direct een belangrijke rol kreeg toegewezen. De 27-jarige Spanjaard kan haast altijd rekenen op een basisplek bij Chelsea. Eerder was Fàbregas al enkele jaren een belangrijke schakel op het middenveld van Arsenal, een stadgenoot van Chelsea.

[img]//uploads/cesc-fabregas(chelsea)(31-07-2014).jpg[/img]
[b]6. Willian[/b]
In 2013 nam Chelsea de Braziliaanse middenvelder over van Anzhi Makhachkala. Chelsea had zo’n 35 miljoen euro over voor Willian. Voor de Engelse topclub speelde de 26-jarige Braziliaan tot op heden 55 competitieduels waarin hij zes keer scoorde. Dit seizoen gaf hij verder drie assists in de Premier League. Willian kon zijn echte stempel nog niet drukken op Chelsea en zit ook geregeld op de bank, maar de middenvelder kan absoluut ballen.

[img]//uploads/willian(chelsea)(2).jpg[/img]
[b]7. Oscar[/b]
Oscar vertrok in 2012 uit Brazilië om voor Chelsea te gaan spelen. De Londense formatie nam hem toen over van SC Internacional voor ongeveer 32 miljoen euro. De international van Brazilië lijkt dit seizoen zijn draai goed gevonden te hebben. In de voorgaande twee seizoenen zat hij tien keer op vaker op de bank per seizoen, maar dit seizoen pas vier keer. Verder scoorde de middenvelder in 26 competitieduels zes doelpunten. Daarnaast gaf hij ook nog eens zeven assists.

[img]//uploads/oscar(chelsea)(2).jpg[/img]
[b]8. Michael Essien[/b]
De Ghanese middenvelder werd in 2005 voor zo’n 31 miljoen euro overgenomen van het Franse Olympique Lyon. De 32-jarige Essien groeide in de loop der jaren uit tot een steunpilaar op het middenveld, maar na enkele jaren zat hij vaker op de bank bij Chelsea. Na een huurperiode bij Real Madrid in het seizoen 2012/2013 trok hij naar AC Milan, maar is hij vooral bankzitter.

[img]//uploads/michael-essien(chelsea)(31-07-2014).jpg[/img]
[b]9. Juan Cuadrado[/b]
De Colombiaanse middenvelder annex flankspeler werd in de winterstop overgenomen van Fiorentina voor 30,9 miljoen euro. Door bonussen kan dit bedrag nog oplopen met 4,6 miljoen euro. De 26-jarige Cuadrado zit vooralsnog vooral op de bank. Van de zes gespeelde competitieduels begon hij er twee in de basis. Verder zat hij zes keer op de bank. Bij Fiorentina was de international sinds medio 2012 een vaste en belangrijke kracht.

[img]//uploads/juan-cuadrado%28chelsea%29%2818-04-2015%29.jpg[/img]
[b]10. Didier Drogba[/b]
De beresterke spits werd in 2004 voor zo’n dertig miljoen euro binnengehaald. De transfer van de ex-aanvaller van Olympique Marseille bleek een schot in de roos, aangezien Drogba uitgroeide tot één van de sterkhouders bij Chelsea. Voor Chelsea scoorde hij in 226 competitieduels honderd keer. Na uitstapjes bij Shanghai Shenhua en Galatasaray keerde de Ivoriaan aan het begin van dit seizoen terug bij Chelsea. Hij fungeert vooral als breekijzer dit seizoen en scoorde in 23 competitieduels drie keer. Hij begon van die duels er vier in de basis.

[img]//uploads/didier-drogba(chelsea)(31-07-2014).jpg[/img]

Welke speler maakte de meeste indruk?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
262+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie