11 zeer opvallende kapsels van voetballers

Soccernews

De voetballer van vroeger stond vooral bekend om zijn soberheid, maar tegenwoordig zie je dat soort voetballers nog zelden. Meer dan ooit te voren zijn voetballers bezig met hoe ze kunnen opvallen. Ze juichen op een aparte manier voor de camera’s, dragen voetbalschoenen met een opvallende kleur of hebben een opmerkelijk rugnummer. Ook met het kapsel kan een speler echter opvallen. [i]SoccerNews.nl[/i] maakte daarom een lijst met enkele zeer opvallende kapsels.

[b]1. Abel Xavier[/b]
De 42-jarige voormalige Portugees international bracht ongetwijfeld meer uren door voor de spiegel dan op het trainingsveld. Zijn kapsels wisselden elkaar vaak af, maar wit was duidelijk zijn lievelingskleur. Raar dat Dash hem nooit heeft gevraagd voor een reclamespot. Want Dash wast witter dan wit. Xavier kende overigens een mooie loopbaan en kwam onder meer uit voor PSV, Liverpool, Galatasaray en AS Roma.

[img]//uploads/abel-xavier(1).jpg[/img]
[b]2. Taribo West[/b]
De Nigeriaan viel altijd meteen op binnen de lijnen van het veld. De dotjes op het hoofd van de 41-jarige oud-verdediger West, die voor onder meer Auxerre, Internazionale en AC Milan uitkwam, waren kenmerkend voor de speler. Zelden verscheen de 41-voudig international van Nigeria, met een ander kapsel.

[img]//uploads/taribo-west(nigeria)(1).jpg[/img]
[b]3. Stephan El Shaarawy[/b]
Cement of gel? De vraag hoe de speler van AC Milan zijn haar zo recht kan krijgen, blijft de vraag. Opvallend is vooral dat de bal nooit is gesneuveld nadat de 22-jarige El Shaarawy, die sinds 2011 onder contract staat bij Milan en negentien keer scoorde in 79 competitieduels, de bal met zijn hoofd beroerde.

[img]//uploads/stephan-el-shaarawy(ac-milan)(lijstje).jpg[/img]
[b]4. Aleksandar Mitrovic[/b]
Het haar van de twintigjarige aanvaller van RSC Anderlecht groeit sneller dan het gras. Wekelijks verschijnt Mitrovic, die sinds zijn entree bij Anderlecht in 2013 al dertig keer scoorde in 59 competitiewedstrijden, met de gekste kapsels op het veld. De ene week is hij kaal, de andere week heeft hij opnieuw een hanenkam.

[img]//uploads/aleksander-mitrovic(rsc-anderlecht)(4).jpg[/img]
[b]5. Rodrigo Palacio[/b]
Wat de bedoeling van het staartje van de 33-jarige geroutineerde Argentijn van Internazionale is, blijft een groot vraagteken. Bijgeloof? Ooit vergeten? Wie zal het zeggen. De Zuid-Amerikaan, eerder ook actief voor onder meer Genoa en Boca Juniors, heeft het al enkele jaren.

[img]//uploads/rodrigo-palacio(argentinie)(1).jpg[/img]
[b]6. Bacary Sagna[/b]
De rechtsachter van Manchester City speelt al jaren met rastavlechtjes. Het kapsel van Sagna wordt ook wel ‘het gouden gordijn’ genoemd en zijn model is ontstaan na een weddenschap. Hij kreeg het kapsel eerder als beloning van zijn vader en hij besloot het zo te houden, zo vertelde Sagna eens tegen [i]Champions Magazine[/i].

[img]//uploads/bacary-sagna(lijstje)(1).jpg[/img]
[b]7. Ronaldo[/b]
Op het WK van 2002 verscheen de Braziliaanse Ronaldo met dit opvallende kapsel, het zogenoemde ‘driehoek’-kapsel. Hierdoor denken velen bij het WK 2002 niet alleen aan de goals van Ronaldo, maar ook aan hoe zijn haar zat van de voormalige topspits van onder meer PSV, Internazionale en Real Madrid.

[img]//uploads/ronaldo(lijstje)(1).jpg[/img]
[b]8. Kyle Beckerman[/b]
De 32-jarige Beckerman is duidelijk een ruige jongen. Met dit kapsel zou hij zo in een rock- of metalband passen. De 42-voudige international van de Verenigde Staten oogt daarnaast ook stoer door zijn tatoeages. Beckerman komt overigens al sinds 2007 uit voor zijn club Real Salt Lake.

[img]//uploads/kyle-beckerman(lijstje)(1).jpg[/img]
[b]9. Kanu[/b]
De oud-verdediger van de Belgische grootmacht Standard verscheen een tijd geleden plots op het voetbalveld met deze opvallende haarkleur. De liefde voor Standard bleek echter niet zo groot dan zijn kleur deed vermoeden. Hij verbrak immers zijn contract in de zomer van 2014. Het duurde echter dan Kanu dacht voor hij een nieuwe club vond, maar in januari vond hij die met Vitoria Guimaraes.

[img]//uploads/kanu(standard)(3).jpg[/img]
[b]10. Marek Hamsik[/b]
Het lijkt wel alsof ploeggenoot van onder meer de Nederlander Jonathan de Guzman dezelfde kapper heeft als Milan-speler El Shaarawy. Het kapsel van de Slowaakse middenvelder, die al sinds 2007 onder contract staat bij de Italiaanse grootmacht, lijkt zo op het oog net zo hard als dat van spijkers.
[img]//uploads/marek-hamsik(napoli)(4).jpg[/img]

[b]11. Ratinho[/b]
De 35-jarige Braziliaanse middenvelder van Remo verscheen afgelopen donderdag met een wel heel opvallend kapsel op het veld. In het duel met Atletico PR in de Copa do Brasil verscheen hij met een zeer toepasselijk model, namelijk een voetbal. Ratinho speelde niet zijn beste wedstrijd, maar een pluspunt is dat hij nu wel beroemd is over de gehele wereld.
[img]//uploads/ratinho%28remo%29%2803-04-2015%29%28lijstje%29%28foto-daily-mail%29.jpg[/img]
[i]Bron foto: The Daily Mail[/i]

Gaan dit soort kapsels te ver?

  • Ja, ze maken zichzelf belachelijk
  • Nee, moeten ze zelf weten
1086+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie