10 spelers die veel te vroeg van de voetbalvelden zijn verdwenen

Soccernews

Heel wat voetballers zagen abrupt een einde komen aan hun prachtige voetbalcarrière. Bij velen strooide een blessure roet in het eten, anderen lieten zelf de kans op een mooiere carrière liggen. Voor David di Tomasso had zijn spelerscarrière een erg treurig einde. [i]SoccerNews.nl[/i] maakte een lijst met tien spelers die veel te vroeg van onze voetbalvelden zijn verdwenen.

[b]1. Co Adriaanse[/b]
De voormalig verdediger is nog steeds een bekende naam in de voetbalwereld. Hij heeft al heel wat Eredivisie-clubs getraind, maar als speler speelde hij slechts voor twee clubs. Op zeventienjarige leeftijd debuteerde hij bij De Volewijckers, waarna hij in 1970 de overstap maakte naar de net gefuseerde club FC Utrecht. Daar speelde hij 176 Eredivisieduels, waarna hij op pas 28-jarige leeftijd zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing. Inmiddels is Adriaanse technisch adviseur bij de Domstedelingen.

[img]//uploads/co-adriaanse(3).jpg[/img]

[b]2. Patrick Kluivert[/b]
Patrick Kluivert kan wel gezien worden als een van de beste spitsen van Nederland. Zijn grootste successen kende hij bij Ajax en FC Barcelona. Bij FC Barcelona kwam hij in zes seizoenen tot 122 doelpunten, waarmee hij tot Lionel Messi de meest scorende speler van de Spaanse club was in de afgelopen vijftig jaar. Na zijn vertrek bij Camp Nou kwam hij voor diverse clubs uit, maar haalde mede door blessures nooit meer zijn oude niveau. Dit was ook de reden dat hij in 2008 besloot zijn spelerscarrière te beëindigen bij OSC Lille.

[img]//uploads/wk-countdown-patrick-kluivert(oranje).jpg[/img]

[b]3. Daniel da Cruz Carvalho (Dani)[/b]
Hij begon zijn carrière bij Sporting Lissabon en speelde vervolgens voor West Ham United, Ajax, Benfica en Atlético Madrid. Johan Cruijff noemde hem ooit ‘het grootste talent van Ajax’. Echter werden vaak de termen ‘playboy’ en ‘probleemspeler’ met zijn naam in verband gebracht. In 2003 besloot hij weg te gaan bij Atlético Madrid omdat hij al enkele maanden geen salaris meer kreeg. Een nieuwe club bood zich niet meer aan, waardoor Dani op 27-jarige leeftijd besloot te stoppen als voetballer.

[b]4. Andy van der Meyde[/b]
Andy van der Meyde speelde onder meer voor Ajax, FC Twente en PSV, maar heeft een noemenswaardige indruk achtergelaten. In november 2012 kwam zijn biografie Geen genade uit. In het boek, geschreven door [i]Voetbal International[/i]-journalist Thijs Slegers, staat beschreven hoe Van der Meyde zijn carrière en privéleven ruïneerde door zijn drang naar seks, drank en drugs. Het boek is inmiddels meer dan honderdduizend keer verkocht. In 2010 beëindigde hij zijn carrière bij PSV.

[img]//uploads/andy-van-der-meyde(1).jpg[/img]

[b]5. Fred Rutten[/b]
Als iemand een clubspeler genoemd mag worden, is het Fred Rutten wel. De voormalig verdediger speelde zijn gehele voetbalcarrière voor FC Twente. Rutten kwam in twaalf jaar tot 307 wedstrijden waarin hij twaalf doelpunten maakte. In februari 1992 moest hij noodgedwongen zijn spelerscarrière beëindigden, nadat bij hem snel verouderende heupen werden geconstateerd. Hij verdween echter niet uit het voetbal en startte vrijwel direct zijn trainerscarrière.

[img]//uploads/fred-rutten(fc-twente)(archief)(03-02-2015).jpg[/img]

[b]6. Theo Janssen[/b]
Met name bij FC Twente liet Theo Janssen een grote indruk achter. Daarmee verdiende hij de Gouden Schoen. In 2011 verliet de voormalig middenvelder de Tukkers voor een transfer naar Ajax, waarna hij ook nog twee seizoenen onder contract stond bij Vitesse. Janssen scheurde op 6 oktober 2013 de voorste kruisband in zijn rechterknie af. Begin 2014 hervatte hij de training maar kreeg een flinke terugslag door een meniscusblessure en moest wederom geopereerd worden. Op 4 maart 2014 kondigde hij dan ook aan een punt achter zijn profcarrière te zetten.

[b]7. Nicky Hofs[/b]
De oud-middenvelder maakte in de Eredivisie een gedegen indruk, maar stopte zijn carrière al op dertigjarige leeftijd. In het boek Schijt verscheen een legendarische quote van mevrouw Hofs. In 2013 werd bekend dat Nicky Hofs jeugdtrainer van Vitesse zou worden. Zijn salaris zou 60.000 euro zijn. Per maand dacht het tweetal, maar dat bleek per jaar te zijn. Zijn vrouw besloot daarom ook maar een baantje te gaan zoeken.

[img]//uploads/nicky-hofs(willem-ii)(archief)(03-02-2015).jpg[/img]

[b]8. David di Tommaso[/b]
Vanaf zijn komst bij FC Utrecht in 2004 was hij al een vaste waarde. Tevens werd hij in zijn eerste seizoen door de supporters al uitgeroepen tot speler van het jaar. Zijn laatste wedstrijd speelde Di Tommaso met FC Utrecht tegen Ajax op zondag 27 november 2005. Dat duel werd door de Domstedelingen met 1-0 gewonnen. De euforie van de overwinning zou echter van korte duur zijn. In de nacht van maandag op dinsdag overleed Di Tommaso volkomen onverwachts in zijn slaap aan een acute hartstilstand. Di Tommaso werd slechts 26 jaar.

[img]//uploads/david-di-tommaso(fc-utrecht)(archief)(03-02-2015).jpg[/img]

[b]9. Luc Nilis[/b]
Hoewel Luc Nilis al 33 jaar was, moest hij toch ook op een erg pijnlijke manier afscheid van het voetbal nemen. Hij had een transfer naar Aston Villa afgedwongen en toonde daar erg mooie dingen in z’n eerste twee wedstrijden. Tijdens z’n derde wedstrijd liep het volledig mis. Na een botsing met de doelman liep hij een dubbele beenbreuk op. Meteen ook het einde van de carrière van een fantastische voetballer.

[img]//uploads/luc-nilis-lijst(psv)(20-11-2014).jpg[/img]

[b]10. Marco van Basten[/b]
Van Basten is zonder twijfel één van de beste spitsen ooit ter wereld. De Nederlander was een streling voor het oog, maar in 1995 moest hij abrupt een einde maken aan z’n carrière. Hij sukkelde al geruime tijd met zijn enkel en na een zoveelste ingreep, die nog steeds geen oplossing bracht, besloot Van Basten zijn voetbalschoenen op dertigjarige leeftijd in de kast te zetten.

[img]//uploads/marco-van-basten-ek88(1).jpg[/img]

Van welke speler betreur jij het einde van de carrière het meest?

  • Van Basten
  • Nilis
  • Di Tommaso
  • Hofs
  • Janssen
  • Rutten
  • Van der Meyde
  • Dani
  • Kluivert
  • Adriaanse
4313+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:22
0+
‘Feyenoord ontvangt bod van 20 miljoen voor Hancko’
13:05
14+
‘Clublegende De Rossi gaat door bij AS Roma’
12:25
32+
‘Er is helemaal niks veranderd sinds het winnen van WK’
12:14
102+
Rodri haalt uit na CL-verlies: ‘Één team wilde voetballen’
12:00
245+
Waarom het mogelijke vertrek van Ziggo een ramp is voor Ajax
11:48
183+
‘Beoogde Vitesse-eigenaar staat reddingsoperatie in de weg’
11:35
101+
Eredivisie-held flirt met terugkeer naar PEC Zwolle
11:15
0+
Nederlandse zaalvoetballers plaatsen zich na kwart eeuw weer voor WK
10:50
31+
Spotify-playlists AZ: straatrap en salsa
10:30
152+
‘Depay moet vrezen voor Atlético-exit’
10:15
0+
‘PSV-sterkhouder in belangstelling van drie topclubs’
09:50
147+
‘Feyenoord-plaaggeest staat voor megatransfer’
09:30
124+
Stadion Feijenoord mag miljoenen bijschrijven na besluit van gemeente
09:15
120+
Spaanse pers looft ‘magisch’ Real: ‘Madrid sterft nooit’
08:41
83+
‘Xavi moet snel definitief beslissen over Barça-toekomst’
08:21
979+
City accepteert CL-uitschakeling: ‘Cruijff zei ooit…’
07:50
2362+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
07:30
1832+
‘Feyenoord-assistent Hulshoff verlaat Feyenoord voor hoofdtrainerschap’
07:10
882+
‘ManCity wil Premier League-ster als vervanger De Bruyne’
23:45
36+
Sluw Real Madrid onttroont beter Man City na strafschoppen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie