Waarschuwing voor Ajax-toekomst: "Dat is ook hun valkuil"

Waarschuwing voor Ajax-toekomst:
27 Januari 2015 16:26
© ProShots

Ajax heeft deze week een belangrijke slag geslagen door de contracten van onder meer Donny van de Beek en Abdelhak Nouri tot medio 2018 te verlengen. Hoofd jeugdopleiding Wim Jonk is uitermate tevreden over het tweetal, maar ziet ook valkuilen.

"Donny is ook een mooie speler om naar te kijken, al is hij een heel andere speler als Appie. Donny is een heel vaste, constant presterende en multifunctionele speler. Goede spelers kunnen overal spelen. Hij is heel stabiel en haalt op grond van zijn basistechniek een hoog niveau. Van de Beek heeft veel diepgang in zijn spel en scorend vermogen. Hij denkt altijd 1, 2 stappen vooruit. Mooi om ook hem in de opleiding te hebben", reageert Jonk op de laatste contractverlenging van Van de Beek.

"Donny en Appie zijn allebei prima jongens om mee te werken. Jongens ook die altijd met heel veel plezier voetballen en nooit van het veld willen stappen. Dat is ook een valkuil. Het is ook aan ons om te waken voor overbelasting. Met de wedstrijden van de vertegenwoordigende elftallen erbij, krijgen deze talenten voldoende prikkels. Het is belangrijk om dat goed te managen", aldus Jonk op de Ajax-website.

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

1 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.  • nono +68 27 Jan 2015 om 16:36 Rang: Basisspeler
    Alleen Van de Beek zie ik als toekomstig ajax ster.
    Nouri is net als vd Beek groot talent maar zie ik het op mijn gevoel, niet redden.
    Toch is het te hopen voor Ajax dat ze allebei doorbreken.

    Vd Beek ben ik toch wel een beetje fan van, zoals ik het nu zie, lijkt het of vd Beek alles heeft, echt een complete voetballer.