10 spelers die hun hele carrière bij dezelfde club hebben gespeeld

Soccernews

Elke transferperiode is het weer een strijd om de selectie te versterken en de beste spelers te behouden. Sommige voetballers doen hier echter niet aan mee en blijven hun club trouw. [i]SoccerNews.nl[/i] stelde een lijst samen van tien spelers die hun hele carrière bij dezelfde club hebben gespeeld. Sommige spelers zijn nog steeds actief, maar er wordt niet verwacht dat ze nog van club zullen veranderen. Niet alle spelers zijn genoemd in deze lijst.

[b]1. Ryan Giggs – Manchester United[/b]
Niet alleen was Ryan Giggs zijn hele carrière speler bij Manchester United, inmiddels is hij daar ook assistent-trainer onder Louis van Gaal. Tijdens zijn vierentwintig jaar durende carrière wist hij in 669 wedstrijden 114 keer te scoren voor de Engelse club. In 2011 was Giggs met ruim 37 jaar bovendien de oudste speler die ooit scoorde in de Champions League.

[img]//uploads/ryan-giggs(manchester-united)(08-05-2014).jpg[/img]

[b]2. Sjaak Swart – Ajax[/b]
In totaal speelde Sjaak Swart bijna zeshonderd wedstrijden in het shirt van Ajax. Ook speelde hij 31 interlands voor het Nederlands elftal. [i]Mr. Ajax[/i] won met de Amsterdamse club drie keer de Europa Cup en werd acht keer landskampioen. In 1973 zette de oud-aanvaller een punt achter zijn carrière.

[img]//uploads/sjaak-swart(12-09-2014).jpg[/img]

[b]3. Francesco Totti – AS Roma[/b]
Ondanks dat Francesco Totti nog actief is als voetballer, lijkt het erop dat hij zijn carrière bij AS Roma zal afmaken. Al sinds 1992 speelt hij voor de Italiaanse club, waar hij meer dan vijfhonderd wedstrijden achter zijn naam heeft staan. In 1998 debuteerde hij bij het Italiaanse nationale elftal, waarmee hij in 2006 het wereldkampioenschap won.

[img]//uploads/francesco-totti(as-roma)(20-09-2014).jpg[/img]

[b]4. Paolo Maldini – AC Milan[/b]
Paolo Maldini speelde in de jeugd bij AC Milan en bleef daar ook de rest van zijn carrière. In de vijfentwintig jaar dat hij actief was als voetballer, kwam de oud-verdediger tot negenhonderd wedstrijden in het shirt van de Italiaanse club. Bovendien speelde hij maar liefst 126 interlands voor Italië. In zijn laatste jaar als voetballer kreeg hij de prijs voor beste verdediger van de UEFA Club Football Awards.

[img]//uploads/paulo-maldini(ac-milan)(06-08-2014).jpg[/img]

[b]5. Fred Rutten – FC Twente[/b]
Inmiddels is Fred Rutten trainer bij Feyenoord, maar tijdens zijn carrière als speler was hij altijd actief voor FC Twente. In 1979 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal, waar hij twaalf seizoenen voor uit kwam. In 1992 beëindigde hij zijn carrière als profvoetballer en begon hij als trainer van de Tukkers. Via Schalke 04, PSV en Vitesse kwam hij uiteindelijk in Rotterdam terecht.

[img]//uploads/fred-rutten(feyenoord)(05-07-2014).jpg[/img]

[b]6. Xavi – FC Barcelona[/b]
Ook Xavi is nog actief als voetballer. De middenvelder doorliep de jeugd van FC Barcelona en maakte in 1998 zijn debuut in het eerste elftal van de Spaanse club. Sindsdien speelde hij ruim zevenhonderd wedstrijden voor de Catalanen, waarin hij 82 keer wist te scoren. Inmiddels is Xavi 34 jaar en naar verwachting zal hij zijn carrière in Barcelona beëindigen.

[img]//uploads/xavi(fc-barcelona)(21-10-2014).jpg[/img]

[b]7. Theo Bos – Vitesse[/b]
Theo Bos begon in 1983 bij Vitesse en speelde in zijn veertien seizoenen durende carrière als voetballer 369 wedstrijden voor de club uit Arnhem. Ook was hij na zijn spelerscarrière nog trainer bij FC Den Bosch, Vitesse, Polonia Warszawa en FC Dordrecht. Op 28 februari 2013 overleed Bos op 47-jarige leeftijd als gevolg van kanker.

[img]//uploads/theo-bos(1).jpg[/img]

[b]8. Iker Casillas – Real Madrid[/b]
Ook Iker Casillas is nog actief als voetballer. De doelman van Real Madrid maakte in 1999 zijn debuut in het eerste elftal en speelde sindsdien 485 wedstrijden voor de club uit de Spaanse hoofdstad. In 2008 was hij aanvoerder van het Spaanse nationale elftal dat het Europees kampioenschap won. De verwachting is dat de 33-jarige keeper zijn carrière af zal sluiten in Madrid.

[img]//uploads/iker-casillas(real-madrid)(15-09-2014).jpg[/img]

[b]9. Piet Keizer – Ajax[/b]
Piet Keizer speelde tussen 1961 en 1974 in het shirt van Ajax. Met de Amsterdamse club won hij drie opeenvolgende Europa Cups in 1971, 1972 en 1973. De oud-vleugelspeler speelde 34 interlands voor het Nederlands elftal, waarin hij elf keer wist te scoren.

[img]//uploads/piet-keizer-sjaak-swart(1).jpg[/img]

[b]10. Jamie Carragher – Liverpool[/b]
In 2013 besloot Jamie Carragher zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. De inmiddels 36-jarige oud-verdediger maakte in 1996 zijn debuut in het eerste elftal van Liverpool. Bij de Engelse club speelde hij meer dan vijfhonderd wedstrijden.

[img]//uploads/jamie-carragher(liverpool)(1).jpg[/img]

Zijn dit echte clubmensen?

  • Ja
  • Nee
4559+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie