De 10 duurste aankopen uit de geschiedenis van Feyenoord

Soccernews

Na de [url=//news/264819/De_10_duurste_aankopen_uit_de_geschiedenis_van_Ajax#ixzz38Sj2WmUi]10 duurste aankopen uit de geschiedenis van Ajax[/url], dalen we ditmaal af naar Rotterdam. Feyenoord spendeerde niet zoveel als de Amsterdammers (87 miljoen om 44.2 miljoen euro), maar kocht om die reden niet minder in dan de aartsrivaal.

[b]10. Johan Elmander – Örgyte – 2.9 miljoen euro[/b]
Toen Johan Elmander op negentienjarige leeftijd naar Nederland kwam, hadden de fans van Feyenoord de hoop dat hij ooit de status van de Zweedse clubheld Ove Kindvall zou kunnen bereiken. Elmander legde het tijdens zijn verblijf in Rotterdam echter af tegen spitsen als Pierre van Hooijdonk, Jon Dahl Tomasson, waarop Feyenoord hem enkele keren op huurbasis weg zou sturen. In 2004 vertrok hij na 46 duels en vijf doelpunten naar Bröndby uit Denemarken. Via Toulouse, Bolton Wanderers, Galatasaray en Norwich City keerde Elmander aan het begin van deze maand transfervrij terug bij Bröndby.

[img]//uploads/lijst%20johan%20elmander.jpg[/img]

[b]9. Graziano Pellè – FC Parma – 3 miljoen euro[/b]
Nadat Feyenoord John Guidetti als cultheld omarmde, had men veel kritiek op diens opvolger. Graziano Pellè maakte bij AZ nooit indruk en was ook in Italië geen gewezen topschutter. In Rotterdamse dienst bloeide de spits echter op en wist hij elke criticaster de mond te snoeren. In 66 officiële wedstrijden voor Feyenoord maakte hij 55 doelpunten. Sinds deze zomer speelt Pellè voor Southampton, dat tien miljoen voor hem op tafel legde.

[img]//uploads/lijst%20graziano%20pelle.jpg[/img]

[b]8. Jon Dahl Tomasson – Newcastle United – 3.2 miljoen euro[/b]
Als spits bij sc Heerenveen verdiende de jonge Jon Dahl Tomasson een transfer naar Newcastle United. In Engeland brak de spits nooit door, dus was hij razend blij dat Feyenoord het met hem aandurfde. In Rotterdamse dienst zou Tomasson uitgroeien tot een sterspeler en was hij één van de steunpilaren in het elftal dat de UEFA Cup won in 2002. Via AC Milan, VfB Stuttgart en Villarreal keerde hij in 2008 terug bij Feyenoord. Zijn tweede periode werd mede door blessureleed geen succes.

[img]//uploads/lijst%20jon%20dahl%20tomasson.jpg[/img]

[b]7. Sekou Cissé – Roda JC – 3.5 miljoen euro[/b]
Wellicht de grootste miskoop in de geschiedenis van Feyenoord. De Ivoriaanse vleugelspits was bij Roda JC één van de gevaarlijkste aanvallers in de Eredivisie. In dienst van Feyenoord kwam zijn talent nooit tot uiting. Mede door enkele bizarre blessures kwam hij in vijf jaar Feyenoord niet verder dan 72 duels. In 2014 vertrok hij naar het Racing Genk van Mario Been. Inmiddels is hij transfervrij.

[img]//uploads/lijst%20sekou%20cisse.jpg[/img]

[b]6. Tomasz Iwan – Roda JC – 3.7 miljoen euro[/b]
De Poolse Tomasz Iwan werd halverwege de jaren negentig door Roda JC naar Nederland gehaald. In één seizoen overtuigde hij de Nederlandse top en maakte hij de overstap naar Feyenoord. In totaal zou Iwan 53 duels spelen namens de Rotterdammers, alvorens hij in 1997 voor een miljoen minder de overstap maakte naar PSV.

[img]//uploads/lijst%20tomasz%20iwan.jpg[/img]

[b]5. Karim El Ahmadi – FC Twente – 5 miljoen euro[/b]
Als motor van het FC Twente dat onder Fred Rutten Nederland verraste werd Karim El Ahmadi voor flink wat miljoenen naar Feyenoord gehaald. De Marokkaanse middenvelder belandde echter tijdens een zeer lastige periode bij de club, waardoor er ook veel kritiek was op het spel van El Ahmadi. Hij leek via de achterdeur te vertrekken, maar zou onder Ronald Koeman opbloeien en verdiende hij in de zomer van 2013 een transfer naar Aston Villa.

[img]//uploads/lijst%20karim%20el%20ahmadi.jpg[/img]

[b]4. Roy Makaay – Bayern München – 5 miljoen euro[/b]
Toen Roy Makaay in 2007 terug naar Nederland gehaald werd stond De Kuip op zijn kop. Das Phantom, op zijn hoogtepunt één van de beste aanvallers in Europa, besloot een contract te tekenen bij Feyenoord. Hoewel Makaay nog tot 99 duels zou komen en toch een respectabel aantal van 43 treffers maakte, was men in Rotterdam nooit overtuigd. Hij belandde in zijn laatste seizoen zelfs op de bank en maakte kort daarna een einde aan zijn carrière.

[img]//uploads/lijst%20roy%20makaay.jpg[/img]

[b]3. Julio Cruz – River Plate – 5.4 miljoen euro[/b]
Met Julio Cruz in de spits werd Feyenoord in 1999 voor de laatste maal kampioen van Nederland. De Argentijn werd in 1997 voor veel geld naar Nederland gehaald en wist het ook waar te maken in de spits bij Feyenoord. Hij zou meer dan honderd duels spelen namens de club en verdiende door zijn prestaties een transfer naar FC Bologna. Later zou Cruz nog uitkomen voor onder meer Internazionale en Lazio Roma.

[img]//uploads/lijst%20julio%20cruz.jpg[/img]

[b]2. Shinji Ono – Urawa Reds – 5.5 miljoen euro[/b]
In tegenstelling tot Lazovic, groeide Shinji Ono wél uit tot een held in Rotterdam. De Japanner werd in het seizoen 2001/2002 naar Nederland gehaald en groeide uit tot een vaste basisspeler. Ono zou 146 wedstrijden spelen namens Feyenoord en zou in 2006 terugkeren naar Japan.

[img]//uploads/lijst%20shinji%20ono.jpg[/img]

[b]1. Danko Lazovic – Partizan Belgrado – 7 miljoen euro[/b]
Danko Lazovic heeft de twijfelachtige eer om zich de duurste aankoop uit de geschiedenis van Feyenoord te noemen. De Servische aanvaller werd met torenhoge verwachtingen opgepikt bij Partizan Belgrado, maar wist in De Kuip nimmer uit te groeien tot een publiekslieveling. Via een omweg belandde Lazovic uiteindelijk nog wel bij een Nederlandse topclub: PSV.

[img]//uploads/lijst%20danko%20lazovic.jpg[/img]

[i]Deze lijst is gebaseerd op de cijfers van transfermarkt.de[/i]

De grootste miskoop van Feyenoord is…

  • Danko Lazovic
  • Sekou Cissé
  • Anders…
6101+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:11
3+
Wereldsterren in actie bij Ajax Legends tegen BIF All Stars: wedstrijd met fraai doel
17:00
31+
Machtsstrijd in Amsterdam: hoe Ajax volledig stuurloos is
16:50
26+
‘Enorme domper voor Donyell Malen’
16:30
47+
Guardiola in zijn nopjes met ‘geweldig nieuws’ voor Real-clash
16:10
31+
Tuchel verklapt speelkansen De Ligt en Mazraoui in CL-kraker
15:50
54+
‘Man United schrikt zich rot van vraagprijs oud-PSV’er’
15:31
88+
‘Oranje-international vernachelt carrière door verkeerde keuzes’
15:14
52+
Werder Bremen zet middenvelder uit selectie na weigeren reserverol
15:11
53+
‘Eredivisionist bemoeit zich met strijd om Kruys’
14:58
108+
FOTO: Ajacied Brobbey met ontbloot torso op cover Men’s Health
14:44
128+
Kieft hekelt Ajax-soap: “Dan ben je heel ver afgezakt”
14:43
115+
Klassieker laatste horde naar bekerfinale
14:41
137+
Eerste oefenwedstrijden Feyenoord bekend
14:30
9+
Oud-international nu manager van Rico Verhoeven | SN Meet Orlando Engelaar
14:19
490+
‘Ajax wil aanval versterken met oude bekende’
14:02
73+
Bizarre anekdote Jans na bekerfinale 2014: ‘Iedereen in paniek’
13:49
0+
Tragisch: kinderen PEC Zwolle-speler Lam hebben zeldzame ziekte
13:34
250+
Talpa onthult: deze twee heren vervangen Johan Derksen
13:21
189+
Derksen schrikt van uiterlijk Hélène: “Wat is er met haar aan de hand?”
13:04
87+
VI-mannen wijzen naar ‘de grote dildo’ na sneer Mark Rutte
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie