Exclusief: Troost-Ekong: “Wil nog altijd vaste waarde worden bij Groningen”

Soccernews

William Troost-Ekong werd in de winterstop door FC Groningen verhuurd aan FC Dordrecht en ontwikkelt zich daar, naar eigen zeggen, goed. De verdediger heeft nog altijd ambitie om te slagen bij [i]De Trots van het Noorden[/i], zo vertelde hij [i]SoccerNews.nl[/i]. “En ik denk dat het ook kan.”

Een overgang naar de nummer twee van de Jupiler League werd in de laatste dagen van de winterse transferperiode beklonken. “Het speelde voor de winterstop al. In eerste instantie mocht ik niet gaan, maar later mocht ik rondkijken of er een club op niveau voor me was”, vertelt de twintigjarige mandekker. Bijna was de deal niet doorgegaan. “Ik had net mijn handtekening gezet bij Dordrecht, toen Timo Letschert bij Groningen werd weggestuurd. Als dat een dag eerder was gebeurd, had ik niet weg gemogen.”

“Misschien is het goed geweest dat ik toen al naar Dordrecht was. Nu heb ik wat wedstrijden gespeeld en word ik niet afgeremd omdat er spelers voor mij in de pikorde staan.” Wel moet Ekong af en toe genoegen nemen met een plaats op de bank. In totaal kwam hij acht keer in actie. “We spelen met drie verdedigers achterin. Afhankelijk van wie de tegenstander is, speelt Ilias (Haddad, red.) of ik. In die minuten die ik krijg, probeer ik te laten zien wat ik kan.”

[b]Terug naar Groningen[/b]

Na dit seizoen, waarin FC Dordrecht nog altijd meestrijd om de titel in de Jupiler League en hoopt op promotie naar de Eredivisie, keert Ekong terug naar Groningen. “Ik heb daar niet voor niets een langdurig contract getekend. Mijn doel is nog altijd om een vaste waarde te worden. Eric Botteghin is een topspeler en Johan Kappelhof ook hartstikke goed, maar in de Eredivisie moet je altijd de concurrentie aangaan met goede spelers om een basisplaats te veroveren.”

Ekong heeft het gevoel dat hij door de Groningers nog niet is vergeten. “Ik heb goed contact met Henk Veldmate (technisch directeur, red.). Hij is tevreden, net zoals ze dat bij Dordrecht zijn. Maar Groningen laat me hier ook mijn eigen ding doen. De volgende maand wordt heel cruciaal”, doelt Ekong op de titelrace in de Jupiler League. “En misschien volgen nog wat extra weken in de nacompetitie. Daarna volgt de voorbereiding bij Groningen en hoop ik weer minuten te maken.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
23+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
36+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
18+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
34+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
232+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
46+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
84+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
199+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
73+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
699+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
154+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
43+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
330+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
724+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
194+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
317+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
329+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie