Exclusief: Jeugdinternational wil weg bij AZ: “Ik mis de waardering”

Soccernews

Het huwelijk tussen AZ en Wesley Hoedt lijkt op zijn einde te lopen. De negentienjarige verdediger voelt geen vertrouwen van de Alkmaarse clubleiding en mikt op een vertrek. Kerkrade is, gezien de interesse van Roda JC, mogelijk de volgende bestemming. [i]SoccerNews.nl[/i] sprak met de jeugdinternational over zijn toekomst. “Zoals het er nu uitziet, verleng ik mijn contract niet.”

Een sterk trainingskamp in Turkije gaf de tiener hoop, maar tegen NAC Breda vond hij zichzelf toch weer terug op de tribune. Een teleurstelling. “AZ blijft maar zeggen dat ik dicht tegen het eerste aan zit, maar wat houdt dat in? Gisteren zat ik niet eens bij de selectie”, reageert Hoedt teleurgesteld. “Dat is voor mij genoeg. Ook de manier waarop AZ reageerde op de interesse van Roda, sprak weinig vertrouwen uit. Ik vind sowieso dat AZ te weinig gebruik maakt van het talent in de selectie.”

[b]”Ik heb bij AZ nauwelijks kansen gehad”[/b]

Roda JC meldde zich vorige week in Alkmaar, waarna AZ prompt liet weten het tot 2015 lopende contract van Hoedt te willen verlengen. De mandekker is niet onder de indruk. “Dat was echt een paniekactie, daar houd ik niet van. Ik zit al acht jaar bij deze club, dan reken je wel op wat meer krediet. Ik mis de waardering. Kansen heb ik nauwelijks gehad.”

NEC Nijmegen en FC Groningen waren al geïnteresseerd, maar de interesse van Roda JC is het meest concreet. “Ik hoop zeker dat die transfer doorgaat, want ik wil wedstrijden spelen. Mocht een verkoop niet mogelijk zijn, dan maar een verhuur. Roda ziet in mij een versterking voor het eerste elftal. Dat komt goed uit, want ik heb het gevoel dat ik de beloftecompetitie ben ontgroeid.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie