"Het handhaven van Toivonen kost veel meer dan de opbrengst van een transfer"

19 November 2013 14:25
© ProShots

Ton Boot, in het verleden basketballer en tegenwoordig sportdeskundige, is van mening dat PSV Ola Toivonen zo snel mogelijk moet verkopen. Volgens Boot is de Zweed met zijn gedrag geen goed voorbeeld voor de rest van de selectie en is het aanblijven van de middenvelder ook slecht voor het imago van de club.

"De voetbalkwaliteiten van Toivonen staan niet ter discussie. Maar in een team hebben alle individuen door hun gedrag ook invloed op elkaar, en daarmee op het hele team. Per saldo is het eerste elftal beter af zonder Toivonen. Coach Phillip Cocu heeft alleen maar naar de voetbalcapaciteiten van de Zweed gekeken, een klassieke denkfout", zo vertelt de deskundige in zijn column in De Telegraaf.

Ook door het beleid van de Eindhovenaren moet PSV er volgens Boot zo snel mogelijk voor zorgen dat Toivonen vertrekt. "Het contract van Toivonen loopt in 2014 af. Hij heeft nog niet bijgetekend en speelt doodleuk in het eerste. De reden hiervan is, dat PSV nog steeds hoopt dat de Zweed wel tekent. Weer een klassieke denkfout. Het handhaven van Toivonen kost veel meer (ook immaterieel, bijvoorbeeld verlies van geloofwaardigheid) dan de eventuele opbrengst van een transfer", besluit Boot.

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.Meer over