Mourinho: “De beste coach in de geschiedenis van Real Madrid? Dat ben ik”

Soccernews

José Mourinho verliet Real Madrid deze zomer, nadat hij de landstitel niet wist te prolongeren. De Portugees veroverde in drie seizoenen evenzoveel prijzen: een Copa del Rey, een landstitel en een Spaanse Supercup. Mourinho keerde terug naar Chelsea, maar blikt in gesprek met [i]ESPN[/i] terug op zijn dienstverband in Madrid.

“Wie de beste coach is uit de clubgeschiedenis van Real Madrid? Dat ben ik”, aldus de oefenmeester, die het seizoen 2011/12 aanhaalt. “We haalden 100 punten, maakten 121 doelpunten en werden kampioen ten koste van het beste FC Barcelona ooit.” Mourinho bestrijdt de stelling dat Real Madrid te verdedigend speelde door andermaal naar het successeizoen te wijzen. “We maakten 121 doelpunten en pakten 100 punten.”

Mourinho vond ook ‘zijn’ Chelsea, tussen 2004 en 2007, niet te verdedigend. “Soms wordt een leugen herhaald en nemen idioten het voor waar aan. Mijn teams zijn gebouwd om te winnen”, aldus [i]The Special One[/i], die zijn teams ‘geweldig’ noemt. “Mijn ploegen zijn degene met al de records. Ik ben de kampioen in de league van records. Dat is mijn plaats in de historie.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie