PEC Zwolle bekert door na overwinning op Fortuna Sittard

Soccernews

PEC Zwolle is door naar de volgende ronde van het bekertoernooi. De ploeg van Ron Jans nam het woensdagavond in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. Het doelpunt van Rochdi Achenteh in de eerste helft stond aan de basis van de 2-0 overwinning van de Zwollenaren.

[b]PEC Zwolle – Fortuna Sittard 1-0[/b]
In de beginfase testten de bezoekers de doelman van Zwolle vooral van afstand, onder meer Jeffrey Vlug deed een poging. Rochdi Achenteh kreeg ook een mogelijkheid, maar het bleef 0-0. Tot de twintigste minuut, toen een goede pass van Stef Nijland Achenteh oog-in-oog zette met Ferhat Kaya met de 1-0 als gevolg. Na een halfuur was Bram van Polen belangrijk voor Zwolle, toen hij een bal van de doellijn hield.

Zwolle zocht naar de 2-0 en Mateusz Klich vond deze bijna, maar de Pool zag de paal succes in de weg staan. Ook Guyon Fernandez kreeg een mooie kans na een fraaie aanvaller, maar de snelle spits wist geen raad met de mogelijkheid. Zodoende was 1-0 de ruststand. Na de rust gebeurde er erg weinig. Na zestig minuten probeerde Bart van Hintum van ver Kaya voor de tweede keer te passeren, maar hier slaagde hij niet in.

Het bleef niet bij 1-0, want Joost Broerse kopte raak vanuit een door Achenteh genomen corner. Dit deed hij een kleine vijf minuten voor het officiële einde van het duel. Zodoende deelde hij de genadeklap uit en stuurt Zwolle de gasten met 2-0 terug naar Sittard.