Voorbeschouwing Match of the Week: FC Utrecht – Ajax

Soccernews

De Match of the Week gaat dit weekeinde tussen FC Utrecht en Ajax. Zondag neemt het verrassend goed presterende elftal van Jan Wouters het in de Galgenwaard op tegen Ajax, dat al zes competitiewedstrijden op rij heeft gewonnen. De Domstedelingen staan momenteel zesde op de ranglijst, de Amsterdammers bezetten de derde stek in de Eredivisie.

[b]FC Utrecht[/b]
Ondanks een moeizame start van de competitie met vijf punten uit vier wedstrijden, klom de formatie van Wouters steeds wat hoger op de ranglijst. Op 16 september werd in eigen huis gewonnen van PSV, drie weken later werd er in de Amsterdam ArenA knap met 1-1 gelijkgespeeld tegen de tegenstander van zondag. De maand oktober verliep goed voor Utrecht, maar de laatste weken zijn de prestaties en ook het vertoonde spel iets minder.

Begin november werd er met 4-0 verloren van RKC Waalwijk en ook NEC was twee weken later te sterk voor FC Utrecht. Daarnaast werd er gelijkgespeeld tegen FC Twente en Heracles Almelo. Afgelopen weekeinde viel er echter weer een driepunter te noteren voor de Domstedelingen, thuis werd met 3-1 gewonnen van sc Heerenveen.

[b]Ajax[/b]
De Amsterdammers klommen de voorbije weken steeds dichter bij de koppositie in de Eredivisie. Het elftal van Frank de Boer keek lange tijd aan tegen een grote achterstand op onder andere PSV en FC Twente, maar onder andere dankzij overwinningen op deze titelkandidaten is de regerend landskampioen volledig terug in de strijd om de landstitel.

Afgelopen week plaatste Ajax zich voor de kwartfinale van de KNVB-beker, door in de Euroborg eenvoudig met 3-0 te winnen van FC Groningen. Christian Eriksen nam met een fraai doelpunt zijn elftal bij de hand.

[b]Statistieken[/b]
FC Utrecht geldt de afgelopen seizoen als angstgegner van Ajax. Vorig seizoen won Utrecht in een spectaculaire wedstrijd met 6-4. Een jaar daarvoor kregen de Amsterdammers met 3-0 klop in het seizoen 2009/2010 won Utrecht met 2-0. Dit seizoen troffen beide elftallen elkaar al twee keer. In competitieverband werd het in de ArenA 1-1, in de beker won Ajax eenvoudig met 3-0 in de Galgenwaard.

[b]Verwachting[/b]
Traditioneel gezien heeft Ajax het altijd lastig in Utrecht. Echter gezien de vorm van de Amsterdammers, ze wonnen de afgelopen zes wedstrijden, en het kwakkelende vormpeil van het elftal van Wouters is Ajax favoriet voor het duel van zondagmiddag. Een verrassing in de laatste wedstrijd voor de winterstop moet echter niet uitgesloten worden. Wilt u niks missen van de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax, volg dan zondag het live-verslag op [i]Soccernews[/i].

[b]Gegevens[/b]
[i]Datum:[/i] 23 december 2012
[i]Aftrap:[/i] 12.30 uur
[i]Stadion:[/i] Stadion Galgenwaard (Utrecht)
[i]Scheidsrechter:[/i] Danny Makkelie

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie