Armenteros: “Met zes doelpunten mogen we niet klagen”

Soccernews

Samuel Armenteros is positief over het nieuwe systeem waarmee Heracles Almelo nu speelt. Trainer Peter Bosz heeft gekozen voor een 3-4-3 systeem in plaats van het 4-3-3 systeem, zodat er een mannetje extra op het middenveld komt. Armenteros is hier blij mee. “Zo komen we beter aan voetballen toe”, aldus de spits op de website van Heracles.

Zondag won het elftal van Bosz met 6-3 van sc Heerenveen en dat komt volgens Armenteros door de nieuwe speelwijze. “We spelen de laatste weken achterin één-op-één waardoor we op het middenveld een mannetje meer hebben en daardoor beter tot voetballen komen. Zoals iedereen zondag kon zien, kan dat mooie aanvallen opleveren”, legt de aanvaller uit

De voormalig speler van sc Heerenveen scoorde gisteren één keer tegen zijn oude ploeg, maar als het aan hem gelegen had, had die score wel wat hoger mogen zijn. “We creëerden veel kansen en hadden misschien nog wel meer kunnen scoren, maar met zes doelpunten mogen we natuurlijk niet klagen”, vertelt een tevreden Armenteros.

De 22-jarige Zweed ziet ook dat er anders gevoetbald wordt in dit systeem. “We voetballen iets anders dan in het 4-3-3 systeem. We moeten nu achter onze man aan in verdedigend opzicht, maar doordat we op het middenveld een man meer hebben, moet er vaak een verdediger van de tegenstander instappen. Dit levert meer ruimte op voor Everton, Gouriye en mijzelf, maar ook voor middenvelders die doorkomen. Daar weten we aardig van te profiteren.”

Of Heracles dit niveau weet vast te houden in de komende wedstrijden, is nog de vraag, aangezien er een lastig programma wacht. “Als we deze vorm weten te behouden, zie ik het positief in voor ons”, besluit Armenteros.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie