Waterman: “Soms heb je geluk nodig, ik wist dat Tyton een voorsprong had”

Soccernews

Boy Waterman stond de afgelopen twee duels onder de lat bij PSV. De keeper verdedigde het doel tegen Dnipro Dnipropetrovsk, waarna trainer Dick Advocaat niet wilde bevestigen wie hij zou opstellen tegen Feyenoord. De media dachten dat Przemyslaw Tyton zou terugkeren, maar Waterman kwam als winnaar uit de strijd.

Verbaasd over zijn basisplek, was hij niet. “Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik zou spelen”, vertelt de 28-jarige sluitpost in [i]Metro[/i]. “De trainer zei me de dag voor Dnipro dat als hij je een kans geeft, die uit meerdere wedstrijden bestaat. Wat hij dan na de wedstrijd zegt, doet dan niet ter zake. Kijk, het kan altijd weer anders zijn als je het niet laat zien.”

Waterman werd dit seizoen weggehaald bij Alemannia Aachen en mikte bij zijn presentatie al op een basisplaats. “Ik ben gewoon overtuigd van mijn kwaliteiten, geloof in mezelf”, geeft hij aan. “Op je 28ste weet je ook meer wat je wel of niet moet doen. Alhoewel ik dat ook op jonge leeftijd dacht te weten. Een keeper heeft vooral ervaring nodig en die heb ik genoeg opgedaan.”

“Soms heb je ook geluk nodig en deze keer heb ik dat”, beseft Waterman. “Ik wist dat Tyton een voorsprong had. Hij heeft op het EK gekeept. Een doelman wordt over het algemeen ook niet zo snel gewisseld”, besluit de keeper, die een contract voor één seizoen ondertekende in de lichtstad.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie