Real Madrid verlaat onderste regionen door comfortabele zege

Soccernews

Real Madrid heeft een punt gezet achter de belabberde seizoensstart. De titelhouder verzamelde slechts één punt uit twee duels, maar boekte zondag de eerste zege. Cristiano Ronaldo (tweemaal) en Gonzalo Higuaín verzorgden de treffers in de 3-0 zege op Granada, dat na een uur met tien man verder moest. De eerste treffer betekende de 150ste van Ronaldo in dienst van de hoofdstedelingen. [i]De Koninklijke[/i] verlaat dankzij de zege de onderste regionen van de Primera División.

De eerste helft werd volledig gedomineerd door Real en Granada mocht tevreden zijn met de 1-0 achterstand bij rust. In de openingsfase maakte Real een goede indruk en werd de ploeg gevaarlijk. José Callejón vond de vijandelijke doelman op zijn pad en zag Karim Benzema een kopkans missen. Ronaldo liet zich ook geregeld gelden en schoot onder meer naast.

De openingstreffer hing in de lucht en was halverwege de eerste helft een feit. Vanuit een lastige hoek haalde Ronaldo uit en de Portugees slaagde erin de doelman door de benen te passeren. Vervolgens zette Granada beter druk op Real, maar de gasten creëerden geen echte mogelijkheden. Youssef El-Arabi zag zijn poging gekeerd worden door Iker Casillas, waarna Benzema en Ronaldo er vlak voor rust niet in slaagden de voorsprong uit te breiden.

In het begin van de tweede helft moest Casillas eenmaal ingrijpen, maar het offensief van Granada had een korte levensduur. Real greep het overwicht en dat resulteerde al snel in de verdubbeling van de marge. Ángel Di María stuurde Ronaldo het strafschopgebied in met een steekpass schoot zonder aarzeling richting het doel. Zijn poging werd gepareerd, maar in de rebound was sluitpost Toño, die een goede wedstrijd keepte, kansloos: 2-0.

Daarmee was de wedstrijd op slot, maar de misère werd erger voor Granada. Borja Gómez werd na een klein uur spelen voortijdig naar de kleedkamer gestuurd. Een overtreding op Ronaldo betekende zijn tweede gele kaart, die te vergelijken was met de eerste keer dat hij op de bon ging. Zodoende zocht Gómez voortijdig de kleedkamer op en ging Real op jacht naar de derde treffer.

Een kwartier voor tijd leverde de zoektocht het gewenste resultaat op. Mesut Özil bediende Benzema, die in buitenspelpositie stond, maar desondanks de aanval mocht voortzetten. Higuaín bleek het eindstation en kon vrij voor het doel ongehinderd scoren. Vervolgens bleef Real domineren, maar de doelpuntenproductie werd niet meer op gang gebracht.

[b]Scoreverloop:[/b]
1-0 (26′) Cristiano Ronaldo
2-0 (54′) Cristiano Ronaldo
3-0 (76′) Gonzalo Higuaín

[i]Bijzonderheid: Borja Gómez kreeg zijn tweede gele kaart en moest het veld af (60′)[/i]

[b]Overige uitslagen:[/b]
Rayo Vallecano – Sevilla 0-0
Athletic Bilbao – Real Valladolid 2-0
Levante – Espanyol 3-2

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:48
0+
‘Kroes neemt meteen nieuwe trainer mee bij Ajax-terugkeer’
15:31
5+
UEFA kiest Makkelie als enige Nederlandse scheidsrechter bij EK
15:11
128+
‘Promes speelt vies spelletje in Dubai’
14:51
34+
FC Twente slijpt de messen: “We hebben nog niets”
14:36
130+
Woeste Ten Hag haalt uit én reageert op Antony-schandaal
14:22
45+
Hélène Hendriks reageert op harde kritiek
14:07
152+
‘Robin van Persie nadert akkoord met Eredivisionist’
13:50
89+
Driessen: “Dat moet Slot he-le-maal niet zeggen”
13:35
2442+
‘Stop ermee, Bas Nijhuis’
13:20
102+
Aangifte tegen Johan Derksen
13:04
326+
‘Ajax, PSV én AZ azen op Eredivisie-spits’
12:48
100+
‘Go Ahead Eagles wil shoppen bij Feyenoord’
12:33
215+
Bijlow laat zich uit over EK met Oranje en concurrent Wellenreuther
12:16
664+
Grootse Ajax-terugkeer ‘off the record al aan aantal mensen verklapt’
12:00
2740+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
11:40
253+
Antony neergesabeld: “Dan ben je toch een lul?”
11:25
544+
‘Drietal op weg naar Feyenoord-uitgang’
11:10
107+
Jonk over ‘pijnlijk’ Volendam-vertrek: “Mijn vrouw werd zelfs uitgescholden”
10:50
116+
Te Kloese baalt van Kuip-dossier: “Is het laatste woord nog niet over gesproken”
10:35
552+
Ajax-terugkeer voor Davy Klaassen?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie