Exclusief: Alex Schalk: “Ik denk wel dat ik over vijf jaar in Oranje speel”

Soccernews

Alex Schalk maakte bijna een jaar geleden, op 31 juli 2011, zijn debuut in de hoofdmacht van NAC Breda in de oefenwedstrijd tegen de Griekse topclub Olympiakos Piraeus. In zijn eerste seizoen in de hoofdmacht van de Noord-Brabantse club maakte hij indruk met zes doelpunten in 32 wedstrijden. [i]Soccernews[/i] sprak maandag met het negentienjarige talent op de persdag van NAC.

“Doelstellingen geef ik helaas nooit prijs. Dat is voor mij een stukje bijgeloof, denk ik”, vertelt Schalk desgevraagd. De jeugdinternational heeft nog een lange carrière voor zich en heeft dan ook ambities als speler. Een overstap naar een andere Nederlandse (top)club ziet Schalk zichzelf in de toekomst wel maken. “Absoluut”, zo spreekt de in Prinsenbeek geboren aanvaller resoluut.

“Maar ik zou hier ook best nog wel een aantal jaren willen spelen, alleen heb je als voetballer altijd het doel om hogerop te komen”, vervolgt Schalk. “Mocht er eens iets moois komen, zal ik daar natuurlijk over nadenken, maar het moet wel iets heel moois zijn, want deze club laat ik hier niet zomaar achter.”

Vorig seizoen maakte Schalk niet alleen zijn debuut voor NAC, tevens speelde hij voor het eerst voor het Jong Oranje van trainer Cor Pot. Op den duur hoopt hij de stap naar het ‘grote Oranje’ te maken. “Ik denk wel dat ik over vijf jaar speel in het Nederlands elftal, maar dat is een lastige vraag. Je gaat ook niet zeggen dat je denkt van niet, want het is toch altijd je doel. Ik speel nu bij Jong Oranje en dat gaat ook hartstikke goed en de trainer (Pot, red.) is ook gecharmeerd van mij en ziet het in mij zitten. Op het moment doe ik het best aardig en dus word je er voor geselecteerd en je weet maar nooit hoe het kan lopen, hè, als iemand geblesseerd raakt…”

“Dit is allemaal natuurlijk maar gissen, maar over vijf jaar hoop ik wel in Oranje te spelen. Ik hoop dat ik dan op een niveau zit dat ik daarvoor in aanmerking zou komen”, aldus Schalk. Vorige maand was het EK in Polen en Oekraïne en het Nederlands elftal strandde al in de groepsfase. Er was veel discussie omtrent de spitspositie. Bondscoach Bert van Marwijk, die inmiddels is vervangen door Louis van Gaal, verkoos Arsenal-spits Robin van Persie boven Schalke 04-aanvaller Klaas-Jan Huntelaar.

Schalk over de discussie: “Het is iets heel moeilijks, denk ik. Van Marwijk heeft natuurlijk de beschikking over twee topspitsen, hij had de topscorer van Engeland en de topscorer van Duitsland in zijn selectie en dan is het altijd passen en meten. Kijk, als Van Persie er gewoon vijf maakt en je gaat door naar de volgende ronde, dan is er niemand die zeurt en nu heeft iedereen het recht om te zeuren. Ik ben gecharmeerd van beide spitsen, ik ga niet zeggen dat Huntelaar of Van Persie had moeten spelen, maar misschien hadden ze samen kunnen spelen”, aldus de spits, wiens contract in het Rat Verlegh Stadion nog doorloopt tot medio 2015.

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:30
7+
‘Depay moet vrezen voor Atlético-exit’
10:15
0+
‘PSV-sterkhouder in belangstelling van drie topclubs’
09:50
36+
‘Feyenoord-plaaggeest staat voor megatransfer’
09:30
51+
Stadion Feijenoord mag miljoenen bijschrijven na besluit van gemeente
09:15
52+
Spaanse pers looft ‘magisch’ Real: ‘Madrid sterft nooit’
08:41
42+
‘Xavi moet snel definitief beslissen over Barça-toekomst’
08:21
562+
City accepteert CL-uitschakeling: ‘Cruijff zei ooit…’
07:50
2279+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
07:30
1665+
‘Feyenoord-assistent Hulshoff verlaat Feyenoord voor hoofdtrainerschap’
07:10
809+
‘ManCity wil Premier League-ster als vervanger De Bruyne’
23:45
33+
Sluw Real Madrid onttroont beter Man City na strafschoppen
23:17
405+
Van der Gijp velt vernietigend oordeel over Frenkie de Jong
22:50
54+
Bayern houdt hoop op prijs en haalt halve finale CL ten koste van Arsenal
22:23
149+
Feyenoord-revelatie voelde geen extra druk bij ‘leuke test’
21:56
202+
Scoutende Janssen verrast: ‘We kijken zelfs op dat niveau’
21:40
4251+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
21:19
258+
‘Ajax gaat op Spaanse toer: transferstrijd met Real Madrid’
20:54
139+
“Wij wonnen veel prijzen, maar dit Feyenoord is voetballend nóg beter”
20:29
298+
Tadic heeft slecht nieuws voor Ajax- en Twente-fans: “Dit zijn de beste”
20:03
27+
Dit zijn de opstellingen van de twee Champions League-krakers woensdagavond
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie