Bondscoach België: “Advocaat is iemand wiens visie ik volledig volg”

Soccernews

Sinds juni is Marc Wilmots de bondscoach van de nationale ploeg van België. De 43-jarige oefenmeester kwam in oktober 2009 bij de nationale ploeg terecht als assistent-trainer van voormalig België-bondscoach Dick Advocaat. Aan de Nederlandse trainer, die in april 2010 vertrok als bondscoach van België en toen bondscoach werd van Rusland, maar nu trainer van PSV is, heeft Wilmots veel te danken.

“Toen Dick Advocaat me in 2009 vroeg om hem te assisteren bij de Belgische ploeg, zag ik dat wel zitten. Het was perfect te combineren met mijn gezinsleven. Bovendien zei hij me ook: Ik wil alleen met jou werken”, vertelde Wilmots in gesprek met [i]Voetbal International[/i].

Wilmots vindt de werkwijze van Advocaat zeer goed. “We zijn toen begonnen met een bepaalde structuur aan te brengen in de nationale ploeg. En deze lijn is doorgetrokken tot nu. Advocaat is iemand wiens visie ik volledig volg. In zijn manier van voetballen: vaste lijnen, vooruit verdedigen, niet bang zijn. En ook: geen lange verhalen, maar duidelijkheid. Dan doe je ervaring op.”

De nieuwe bondscoach van België, die van april 2010 tot mei 2012 de assistent-bondscoach was van Georges Leekens, nu trainer van Club Brugge, vindt nog een ander aspect belangrijk. “Ik heb de trainersopleiding in Keulen afgemaakt. Heel interessant. Over de manier waarop psychologisch met spelers omgaat bijvoorbeeld, ik heb daar veel van opgestoken.”

Wilmots was in 2003 even speler/trainer van Schalke 04 en in 2004/2005 trainer van de Belgische tweedeklasser Sint Truiden. Als speler kwam de oud-speler van onder meer Standard en Schalke zeventig maal uit voor België.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie