Dudek: "Tyton is zo langzamerhand een penaltyspecialist te noemen"

Dudek:
12 Juni 2012 16:21
© ProShots

Jerzy Dudek is vol lof over het Poolse nationale team, dat vrijdag het EK opende met een 1-1 gelijkspel tegen Griekenland. Przemyslaw Tyton kroonde zich destijds tot held, door een strafschop te stoppen.

Wojciech Szczesny kreeg rood en Tyton verving hem. De PSV-doelman stopte meteen een strafschop. "Dit zijn gelegenheden waar een keeper van droomt", weet Dudek. "Zeker als je reservedoelman bent en je moet er in de eerste wedstrijd direct in. Een strafschop stoppen geeft je een kick. Als het je eerste actie is, dan ben je helemaal het mannetje. Tyton is zo langzamerhand een penaltyspecialist te noemen. Hij lijkt de strafschopnemers op de een of andere manier te intimideren."

"Wojciech Szczesny is de eerste keus", vervolgt de oud-doelman van onder meer Feyenoord en Liverpool. "Hij heeft op Tyton voor dat hij het prima doet bij Arsenal. Maar met Tyton wordt het elftal niet zwakker. De bondscoach zal zich meer zorgen maken om de achterhoede. En om het feit dat we niet wonnen van de Grieken. Dat was een minpunt. Ze hadden moeten winnen, dat had een uitstekende impuls betekend voor het elftal."

Voor de 39-jarige Dudek, die inmiddels gestopt is, is Polen een kandidaat om naar de volgende ronde te gaan. "Tegen Rusland zullen we meer zien. De Russen openden sterk. Ik acht Polen in deze poule in staat tweede te worden. Dat zou een succes zijn. Voor het voetbal in Polen zou het goed zijn. Ik las laatst dat Szczensny over het beste Poolse team sinds jaren sprak. Dat kan het worden, maar dan moet er wel resultaat volgen."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

1 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.  • nielsjonker98 0 12 Jun 2012 om 16:47 Rang: Supertalent
    ik ben dus niet de enigstedie dat zegt