Wat de kranten zeggen: Italië is tevreden, Kroatische astrologen verwachten veel

Soccernews

Regerend Europees kampioen Spanje kwam zondag in het eerste groepsduel niet verder dan 1-1 tegen Italië. Kroatië is door de 1-3 zege op Ierland koploper in groep C. In deze rubriek blikt SoccerNews terug door het oog van de kranten: Wat vonden de kranten in binnen- en buitenland van de wedstrijden?

[b]Spanje[/b]
[u]AS:[/u] Dit Spaanse medium legde het puntenverlies in de eerste wedstrijd onder meer neer bij Fernando Torres. Volgens [i]AS[/i] had de spits van Chelsea moeten scoren tijdens zijn invalbeurt. De website is erg te spreken over het ‘verrassende’ Italië. Er misten tijdens de wedstrijd een aantal essentiële punten, waarmee Spanje eerder wel succes had. De krant grijpt terug naar het behalen van de wereldtitel en geeft aan dat de Spanjaarden aan twee dingen moeten denken: “Aanraking en geduld. Geduld en aanraking.”
[u]Marca:[/u] Deze Castiliaanse sportkrant ziet geen reden tot paniek na het gelijkspel tegen Italië. “Spanje lijdt geen verlies”, kopte ze groot op hun website. “De kampioen won de openingswedstrijd op het EK niet, maar heeft geen enkele krediet verloren.” Ze zijn erg te spreken over het feit dat Spanje de achterstand nog om wist te buigen naar een gelijkspel.

[img]//uploads/fernando-torres(spanje)(1).jpg[/img]

[b]Italië[/b]
[u]La Gazzetta dello Sport:[/u] Deze grote Italiaanse sportkrant was erg te spreken over het gelijkspel tegen Spanje. “Italië, het is oké”, koppen ze op de voorpagina. Het Italiaanse medium heeft veel vertrouwen in [i]La Squaddra Azzurra[/i]. Ze spreken over de laatste twijfels die door de 1-1 tegen Spanje volledig zijn weggenomen. Ze prijzen vooral het Italiaanse karakter dat de spelers hebben getoond.
[u]Football Italia:[/u] Deze boulevardkrant kon vooral de Italiaanse humor op de tribune erg waarderen. Een aantal supporters had een spandoek met de tekst ‘Wij wedden op jullie…’ meegenomen, als verwijzing naar de omkoopschandalen waar het Italiaanse voetbal mee wordt geplaagd. Over het resultaat tegen Spanje zeggen ze: “Een indrukwekkende prestatie.” Ook zagen ze wel iets in het nieuwe systeem wat Cesare Prandelli koos. Een 3-5-2 formatie met Daniele de Rossi als centrale verdediger en met de onervaren Emanuele Giaccherini in de basis.

[b]Ierland[/b]
[u]Irish Times:[/u] “We waren het vergeten. We waren vergeten hoe hartverscheurend deze Ierse voetbalavonden kunnen zijn”, kopte de website van deze krant. De Ieren lijken zich nu al neergelegd te hebben bij een uitschakeling in groep C. Donderdag neemt Ierland het op tegen de gedoodverfde favoriet Spanje. “We zijn nu al op zoek naar kleine wonderen”, beschrijft de [i]Irish Times[/i] de Ierse kansen.
[u]Irish Independent:[/u] Deze krant ziet ‘overklast Ierland door de mand vallen’. Ze schrijven met verbazing dat het Ierse elftal zich zo heeft laten kennen tegen de Kroaten. “De Kroaten waren technisch superieur en dominant in balbezit, wat geen verrassing was.” Het Ierse medium was echter niet te spreken over hoe de nationale ploeg de eerste twee doelpunten tegen kreeg. “Wat meer zorgen baart is dat ze (Kroatie, red.) tactisch slimmer waren en dat ze goed geprofiteerd hebben van ons opvallende defensieve fouten.”

[img]//uploads/damien-duff(ierland)-luka-modric(kroatie)(1).jpg[/img]

[b]Kroatië[/b]
[u]24 Bata:[/u] Dit Kroatische medium zoekt het in hogere sferen. “Helderzienden en astrologen: Kroatië gaat verder!” De Kroaten moeten wel rekening houden met de Italianen en scheidsrechters, aldus een astroloog tegenover de krant. De verwachtingen zijn hoog gespannen. “De nationale ploeg ging met veel optimisme naar het EK en ze hebben nu de kans om één van de verrassingen van het toernooi te worden.”
[u]Sportnet:[/u] “Kroatië staat nu bovenaan in groep C en moet het gevecht aangaan met de Italianen en Spanjaarden”, zo ziet deze Kroatische website een kans tot plaatsing voor de kwartfinale. Over de vroege voorsprong tegen Ierland zeggen ze het volgende: “Het was een opening als in een droom”. Ook de zevenduizend meegereisde supporters kregen een compliment van de Kroatische sportwebsite.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie